Λυδία Κονιόρδου για #metoo: «Υπάρχουν ακόμα πολλά κλειστά στόματα»

Η Λυδία Κονιόρδου ήταν η σημερινή καλεσμένη της Σίσσυς Χρηστίδου στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι». Η γνωστή ηθοποιός ρωτήθηκε από την παρουσιάστρια, μεταξύ άλλων, για το κίνημα #metoo αλλά και για τον Δημήτρη Λιγνάδη, του οποίου η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 25 Φεβρουαρίου.

Αρχικά, η Λυδία Κονιόρδου εξέφρασε τη θλίψη της για όσα συμβαίνουν

ενώ ευχαρίστησε δημόσια τη Σοφία Μπεκατώρου που άνοιξε το κεφάλαιο #metoo: «Δεν μπορώ να μην πω ότι όλο αυτό μου δημιουργεί πολύ μεγάλη θλίψη. Όπως κάθε απώλεια από τη ζωή δημιουργεί θλίψη, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σοφία Μπεκατώρου που ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που τόλμησε να βγει και να σπάσει αυτό το τζάμι, το οποίο επιμελώς είχε χτιστεί όλα αυτά τα χρόνια. Στο τέλος σχεδόν θεωρούσαμε ότι έτσι είναι τα πράγματα».

Στη συνέχεια, η ηθοποιός δήλωσε: «Έχει σπάσει το απόστημα και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να τολμάει κανείς να εκφράζει το άδικο και βεβαίως θα πρέπει αυτό η κοινωνία να το στηρίξει. Είμαστε ακόμα στην αρχή, δεν πρέπει να βιαστούμε να χαιρόμαστε γιατί υπάρχουν πολλά στόματα ακόμα κλειστά γιατί οι χώροι, μέσα στους οποίους είναι, είναι ακόμα πιο καταπιεστικοί και τρομοκρατικοί από το θέατρο και οι τέχνες. Αυτά συμβαίνουν παντού. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να καταλάβει ότι είναι και θύμα και θύτης. Τη μία θα είναι θύμα και την άλλη θύτης».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμα:

Συγκινεί η Λήδα Πρωτοψάλτη: «Έζησα σκληρά και είμαι δυστυχισμένη»

Survivor – Αθηνά Ευμορφιάδη: «Έχω το κεφάλι ψηλά και δεν με αγγίζουν τα απάνθρωπα λόγια σας»

 Ανθή Βούλγαρη: «Προσπαθώ πολύ να συγκρατηθώ, τον τελευταίο καιρό συγκλονίζομαι…»

Keywords
Τυχαία Θέματα