Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Ήμουν μαθήτρια και ήταν αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού» – Η πρώτη γνωριμία με τον άνδρα της ζωή της

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη «έφυγε» από τούτο τον κόσμο τη Δευτέρα 24 Ιουλίου σε ηλικία 80 ετών, προκαλώντας μεγάλη θλίψη στους Έλληνες. Η ζωή της από την αρχή ως το τέλος ήταν γεμάτη αγάπη, προσφορά, ανιδιοτέλεια και η αγκαλιά της είχε χώρο πάντοτε για όσους την είχαν ανάγκη.

Το έντονο φιλανθρωπικό έργο της και το ενδιαφέρον της για τους μικρούς ήρωες αποτελούν τους λόγους που σώθηκαν χιλιάδες παιδιά, τα οποία αντιμετώπιζαν

πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη χάρισε απλόχερα φως και ελπίδα σε συμπολίτες μας και έτσι σήμερα η χώρα θρηνεί τον χαμό ενός πολύ σημαντικού προσώπου, που μιλούσε μέσα από τις πράξεις του.

Στήριγμά της σε όλη αυτή την προσπάθεια υπήρξε ο σύζυγός της, Βαρδής Βαρδινογιάννης, με τον οποίο συμπλήρωσαν 60 χρόνια κοινής πορείας. Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, όταν εκείνη ήταν μαθήτρια στο γυμνάσιο και εκείνος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε ένα σπίτι κοινών γνωστών στον Πειραιά και δεν άργησαν να γίνουν ζευγάρι.

Παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα πρώτα χρόνια της σχέσης τους, δημιούργησαν μια όμορφη, αγαπημένη και ενωμένη οικογένεια, με τα παιδιά τους να αποτελούν τη μεγαλύτερη επισφράγιση του έρωτά τους.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη για τη γνωριμία με τον σύζυγό της, Βαρδή Βαρδινογιάννη

«Είναι η σημαντικότερη στιγμή της ζωής μου μαζί με τη στιγμή της γέννησης των παιδιών μου. Γνωριστήκαμε σε ένα συγγενικό σπίτι στον Πειραιά, όταν εγώ ήμουν ακόμα μαθήτρια κι εκείνος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι είναι ο άνθρωπος της ζωής μου.

Από εκείνη την πρώτη συνάντηση δεν σταματήσαμε στιγμή να σκεφτόμαστε ο ένας τον άλλο. Ούτε το γεγονός ότι εγώ έφυγα για την Αμερική για να συνεχίσω τις σπουδές μου μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο ανάμεσά μας. Ήμουν στην Αμερική και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πότε θα έρθει ένα γράμμα από τον Βαρδή. Έχουμε περάσει πολλά στην κοινή μας ζωή. Αγώνες και αγωνίες, χαρές και λύπες, αλλά πάντα μαζί.

Ο Βαρδής ήταν και παραμένει το στήριγμά μου. Είναι ο άνθρωπός μου και έχω την ευλογία να μοιράζομαι μαζί του λύπες και χαρές. Υπήρξε πάντα όχι μόνο απόλυτα υποστηρικτικός αλλά η πηγή της δύναμής μου και τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marianna V. Vardinoyannis (@mariannavardinoyannis)

Όταν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη μίλησε δημόσια για τα δύσκολα πρώτα χρόνια με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη

«Η χθεσινή ημέρα ήταν μια ημέρα μνήμης για όλους τους Έλληνες. Γιατί ο καθένας από εμάς έχει τα δικά του βιώματα από εκείνη την εποχή που άφησε τη σφραγίδα της, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στη ζωή μας.

Οι δικές μου μνήμες οδηγούν τη σκέψη μου στην Αμοργό, όπου νέα κοπέλα, αφήνοντας πίσω δύο μικρά παιδιά και ένα βρέφος στην μητέρα μου να τα φροντίζει, με την καρδιά γεμάτη αγωνία αλλά προπαντός γεμάτη αγάπη, πήγαινα να συναντήσω τον άνδρα μου που ήταν εξόριστος, ως αντιστασιακός Αξιωματικός του Ναυτικού.

Εκεί ένιωσα και δεν θα το ξεχάσω ποτέ, πόση ζεστασιά και πόση καλοσύνη μπορεί να χωρέσει ένα τόσο δα καμαράκι. Ήταν η αλληλεγγύη των ντόπιων που μας κράτησε όρθιους και τους ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτή τους την αγάπη και τη συμπαράσταση.

Όλοι τότε μαζί και ο κίνδυνος απέναντί μας. Το τότε δεν συγκρίνεται με το τώρα. Γιατί ο εχθρός, ο κίνδυνος είναι διαφορετικός. Όμως και τότε, όπως πάντα στην ιστορία μας, έτσι και σήμερα, όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, θα τα καταφέρουμε. Θα νικήσουμε. – Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», είχε γράψει η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο προφίλ της στο Instagram τον Απρίλιο του 2020.

Διαβάστε ακόμα:

 Όλγα Κεφαλογιάννη: Συγκινεί το «αντίο» της στη θεία της, Μαριάννα Βαρδινογιάννη

 Γνωστοί Έλληνες αποχαιρετούν τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Έδωσε νέο νόημα στη λέξη “Ελπίδα”»

 Ελένη Γερασιμίδου: «Έπρεπε να χειρουργηθώ, μου αφαίρεσαν κομμάτι πνεύμονα»

Keywords
Τυχαία Θέματα