Μάθετε πως και κάθε πότε πρέπει να καθαρίζετε τα πινέλα μακιγιάζ

Τα πινέλα του μακιγιάζ συνήθως είναι εκτεθειμένα με αποτέλεσμα να συσσωρεύουν σκόνη. Παράλληλα τα υπολείμματα των προϊόντων παραμένουν στις τρίχες των πινέλων τα οποία αν δεν καθαριστούν σωστά και όσο συχνά πρέπει θα πρέπει να αντικατασταθούν σχετικά γρήγορα.

Επίσης επειδή έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα πρέπει να είναι καθαρά ώστε να μην δημιουργηθούν τυχόν ερεθισμοί. Εν τω μεταξύ γνωρίζετε ότι καλό είναι να τα χρησιμοποιείτε μόνο εσείς.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα καθαρίζετε σχολαστικά τουλάχιστον

δύο φορές το μήνα αλλά όχι απλά με νερό το οποίο δεν μπορεί να κάνει σωστή δουλειά.

Ακολουθείστε τη συμβουλή των ειδικών, δηλαδή των make up artists αφού ξέρουν καλύτερα από οποιοδήποτε άλλον μιας και είναι το βασικό εργαλείο της δουλειάς τους.

Για τον καθαρισμό θα χρειαστείτε: 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό, 1 κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό για τα πιάτα, δύο κουταλιές της σούπας ξύδι και ένα μπολ.

Ρίχνετε στο μπολ τα τρία υλικά και ανακατεύετε καλά. Παίρνετε το πρώτο πινέλο και το βουτάτε στον πάτο του μπολ. Με απαλές κυκλικές κινήσεις καθαρίζετε το πινέλο μέχρι να σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει πλέον ίχνος μακιγιάζ πάνω του. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα.

Φυσικά αν έχετε πολλά πινέλα καλό είναι να αλλάζετε το μείγμα ειδικά αν παρατηρήσετε ότι έχει αλλάξει εντελώς χρώμα.

Στη συνέχεια ξεπλένετε κάθε πινέλο ξεχωριστά καλά επίσης με χλιαρό νερό και με προσοχή ώστε να μην χαλάσετε το σχήμα του.

Τα απλώνετε σε μια καθαρή, βαμβακερή πετσέτα και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Θα χρειαστούν 1-2 ώρες περίπου.

Σε καμία περίπτωση, ακόμα κι αν το θεωρείται αναγκαίο, μην τα χρησιμοποιήσετε νωπά και κυρίως μην προσπαθήσετε να τα στεγνώσετε με πιστολάκι. Το πιθανότερο είναι να τα καταστρέψετε.

Διαβάστε ακόμη:

Προστατεύστε το δέρμα του σώματος από την ξηρότητα με τα σωστά προϊόντα περιποίησης

O διάσημος mua Peter Phillips συναντά την Noonoouri, την influencer με τους χιλιάδες θαυμαστές που δεν είναι αληθινή!

Keywords
Τυχαία Θέματα