Μιχαήλ Ταμπακάκης: Το «Μαύρο Ρόδο», η συνεργασία με τη Φωτεινή Παπαθεοδώρου και η ψυχοθεραπεία

Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Άρη Καβατζίκη και στο «Πάμε Δανάη» και μίλησε για τον ρόλο του στην επιτυχημένη σειρά του Mega «Μαύρο Ρόδο», τη συνεργασία του με τη Φωτεινή Παπαθεοδώρου ενώ εξομολογήθηκε πως ξεκίνησε την ψυχοθεραπεία στα 18 από επιλογή κι όχι επειδή υπήρξε κάποια αφορμή που τον ώθησε σε αυτή την απόφαση.

Για τον ρόλο του στο «Μαύρο Ρόδο» κι όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια

«Έχω αγαπήσει τον Πέτρο Καστρινό από το «Μαύρο Ρόδο» γιατί είναι πολύ μεγάλο κομμάτι

της ζωής μου, ξυπνάω και κοιμάμαι με αυτόν οπότε μου αρέσει. Ο Πέτρος θα κάνει πράγματα που δεν εγκρίνουμε, δεν σέβεται τα όρια της Ελισάβετ. Αυτό το συναντάμε και στη ζωή μας. Όταν σου λέει ο άλλος “μέχρι εδώ”, είναι πολύ σημαντικό ζήτημα αυτό, είναι μέχρι εδώ, πρέπει να καταλάβεις τα όρια του άλλου και να το σεβαστείς. Το ότι ο Πέτρος δε σέβεται τα όρια της Ελισάβετ δεν τον κάνει κακό, αλλά ανώριμο και αλαζόνα.

Το στοίχημα το έβαλε με τους φίλους του από ανάγκη να αποδείξει κάτι ενώ ταυτόχρονα του αρέσει η καλόγρια αλλά ντρέπεται να το πει.  Βρίσκει έτσι μια αφορμή για να το συνδυάσει. Το στοίχημα είναι μία πρόφαση για τον Πέτρο. Το σενάριο με τράβηξε από την αρχή. Η Ελισάβετ δεν ενδίδει εύκολα, το βασικό εμπόδιο είναι ότι αυτή η κοπέλα έχει ταχθεί στον Θεό, υπάρχει μία βαθιά σύνδεση αυτών των δυο παιδιών. Ο Πέτρος είδε την Ελισάβετ και κάτι έπαθε. Είδε τα μάτια της και την ερωτεύτηκε».

Για την απόφαση να δεχτεί τον ρόλο του Πέτρου

«Βασανίστηκα μέσα μου μέχρι να πω το “ναι”. Σκεφτόμουν ότι ίσως είναι νωρίς, ίσως δεν καταφέρω να ανταπεξέλθω… Είχα πάθει φρίκη. Τη μέρα που πήγα για το πρώτο γύρισμα, σηκώθηκα από το κρεβάτι μου και ζαλιζόμουν. Νόμιζα ότι τα είχα πάθει όλα, νόμιζα ότι πεθαίνω, νόμιζα δεν θα πάω στο γύρισμα».

Για τη συνεργασία με τη Φωτεινή Παπαθεοδώρου

«Με τη Φωτεινή έχουμε πολλές σκηνές μαζί και είναι σημαντικό να υπάρχει επικοινωνία. Όταν ξεκινήσαμε τις πρώτες σκηνές κατάλαβα ότι θα πάει καλά. Είμαι χαρούμενος που έχει πετύχει αυτό το πράγμα.Έχει ένα υπέροχο πρόσωπο αγγελικό, είναι πολύ ανοιχτή, είναι επαγγελματίας, συνεπής, πάντα διαβασμένη, έχει χιούμορ, αφήνεται στη στιγμή και μπορούμε και παίζουμε…».

Για την ψυχοθεραπεία που κάνει τα τελευταία εννιά χρόνια

«Δεν πιστεύω ότι κάνουμε θέατρο για ψυχοθεραπεία. Δεν είναι αυτός ο δρόμος, γιατί μπορεί να τρελαθείς ακόμη πιο πολύ εάν δεν είσαι καλά. Πρέπει να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου για να γίνεις ηθοποιός, γιατί έρχεσαι αντιμέτωπος και με το μέσα σου, με τα σκοτάδια σου, και πρέπει αυτό να μπορείς να το διαχειριστείς. Έχω κάνει ψυχοθεραπεία. Ξεκίνησα στα 18, δεν υπήρχε κάποια αφορμή, ήταν επιλογή μου».

Διαβάστε ακόμα:

 Ασπασία Τζιτζικάκη: «Δεν μπόρεσα να κάνω παιδιά, ίσως να μην το προσπάθησα όσο έπρεπε»

 Τζίνα Ντρούλις: Διαγνώσθηκε με μεταστατικό καρκίνο στο συκώτι -Οι πρώτες δηλώσεις της δημοσιογράφου

 Κατερίνα Καινούργιου: «Μακάρι αν μείνω έγκυος να μπορέσω να πάω μέχρι τέλος την εκπομπή»

Keywords
Τυχαία Θέματα