Να γιατί καταστρέφονται οι άκρες των μαλλιών σας -Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μην ξανασυμβεί!

Τώρα έχετε όλο το χρόνο στη διάθεση σας για να φροντίσετε τα μαλλιά σας. Κι επίσης είναι η καλύτερη ευκαιρία να τα αφήσετε στην ησυχία τους. Αυτό σημαίνει πως δεν χρησιμοποιείτε συσκευές θερμότητας ή προϊόντα styling που ταλαιπωρούν τις άκρες και προκαλούν ξηρότητα. Με αυτές θα ασχοληθούμε σήμερα.

Πρόκειται για ένα μεγάλο κεφάλαιο αφού είναι το πρώτο σημείο φθοράς. Το σπάσιμο της τρίχας αποδεικνύει πως πρέπει να αρχίσετε να τις φροντίζετε με προσοχή. Επίσης πρέπει να ζητάτε από τον κομμωτή σας κάθε 2-3 μήνες

να τις καθαρίζει ώστε να αναπτύσσονται τα μαλλιά σας φυσιολογικά και να παραμένουν υγιή

Γιατί όμως καταστρέφονται οι άκρες τελικά  και τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό; Οι ειδικοί απαντούν.

Λούζεστε πολύ συχνά: Καλό είναι να μην λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά. Χρησιμοποιώντας σαμπουάν και νερό απομακρύνετε από το τριχωτό της κεφαλής τα φυσικά έλαια με αποτέλεσμα τα μαλλιά και κυρίως οι άκρες να παρουσιάζουν έντονη ξηρότητα. Δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.

Βουρτσίζεστε τα μαλλιά σας συνέχεια. Μία φορά την ημέρα είναι το σωστό. Το επιθετικό και δυνατό βούρτσισμα καταστρέφει την τρίχα ακόμη κι εκείνη που δεν είναι ευαίσθητη ή λεπτή. Καλό είναι να αποκτήσετε μία χτένα με αραιές ακίδες. Είναι το πλέον κατάλληλο εργαλείο για να χτενίζετε τα μαλλιά σας χωρίς να τα σπάτε.

Σκουπίζετε τα μαλλιά σας με την πετσέτα: Σας το έχουμε τονίσει αρκετές φορές και θα συνεχίσουμε μέχρι να καταλάβετε πόσο κακό κάνει η συγκεκριμένη συνήθεια. Δεν σκουπίζετε και δεν τρίβετε τα μαλλιά με την πετσέτα. Τα ταμπονάρετε απαλά.

Λέτε ΝΑΙ στις χημικές επεξεργασίες: Τόσο η βαφή και κυρίως το ξάνοιγμα καταστρέφουν τις άκρες. Προσπαθήστε να τα αποφύγετε. Αν πάλι επιμένετε να βάφετε συχνά τα μαλλιά σας καλό είναι να τα ενυδατώνετε με ενισχυμένες φόρμουλες όπως είναι οι μάσκες ή να ζητάτε από τον κομμωτή σας να εφαρμόζει ειδικές, επαγγελματικές θεραπείες που προσφέρουν την απαραίτητη υγρασία στην τρίχα και δεν επιτρέπουν την ξηρότητα ή το σπάσιμο.

Διαβάστε ακόμη:

BB cream: Το προϊόν που θα αντικαταστήσει το φον ντε τεν τους επόμενους μήνες

Illusion neon nail art: Θα κάνει θραύση τους επόμενους μήνες και επιβάλλεται να δείτε τα ωραιότερα looks

Keywords
Τυχαία Θέματα