Νέα Φιλαδέλφεια: Οι Αρχές έχουν χέρια τους το βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας του Μιχάλη -Δύσκολη η ανίχνευση των ενόχων

Μπορεί να υπήρξε ένα τεράστιο φιάσκο με την αποτροπή της τραγωδίας, μπορεί να έχουν κυκλοφορήσει αρκετές αποδείξεις για την ανεπάρκεια αστυνομικών διευθύνσεων αλλά και συγκεκριμένων αστυνομικών που βρέθηκαν στην πορεία των χούλιγκαν προς τη Νέα Φιλαδέλφεια, μπορεί να μη σκέφτηκαν να αποκλείσουν το σημείο της δολοφονίας μήπως βρουν γενετικό υλικό, αλλά στην αντίδραση η ΕΛ.ΑΣ. τα πάει πολύ καλά. Μέσα σε μερικά 24ωρα φαίνεται

πως βρίσκονται όλο και πιο κοντά σε αυτόν που μαχαίρωσε τον Μιχάλη Κατσουρή και του επέφερε μοιραίο χτύπημα, αν και σίγουρα ο δολοφόνος δεν είναι μόνο ένας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν συλλέξει υλικό απ’ όλες τις κάμερες της περιοχής στα πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα όσα έχουν δει, τους οδηγούν στο συμπέρασμα πως έχουν στα χέρια τους αυτόν που έριξε τη μοιραία μαχαιριά, είναι δηλαδή μεταξύ των 105.

Στα δεκάδες βίντεο που έχουν δει και στο υλικό που τελικά μπήκε στη δικογραφία της υπόθεσης, υπάρχουν πλάνα από τη στιγμή της γενικής σύρραξης, από την ομάδα ατόμων που βρισκόταν κοντά στον Μιχάλη Κατσουρή όταν μαχαιρώθηκε και από τη στιγμή που δέχτηκε το τελειωτικό χτύπημα ο αδικοχαμένος 29χρονος.

Απολογούνται στην Ευελπίδων οι 105 – Επεισόδια από οπαδούς της ΑΕΚ

Όσο η Αστυνομία συνεχίζει την εξέταση του υλικού, το οποίο δεν είναι εύκολο να αναλυθεί ώστε να φανούν ξεκάθαρα πρόσωπα, οι 105 συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί από τις 11 το πρωί στην Ευελπίδων, όπου έχει ξεκινήσει η απολογία τους.

Έξω από την Ευελπίδων η Original έχει κάνει γενικό κάλεσμα προς τους οπαδούς της ΑΕΚ και ήδη δόθηκε ένα στίγμα για το τι θα ακολουθήσει, με αρκετούς οπαδούς να επιτίθενται σε δημοσιογράφους. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ούτως ή άλλως έντονη, θα γίνει μεγαλύτερη και εντονότερη όσο προχωράει η μέρα και συγκεντρώνονται στο σημείο περισσότεροι άνθρωποι, άρα περισσότερο ανεξέλεγκτο πλήθος.

Την ίδια στιγμή, ο νομικός εκπρόσωπος 3 εκ των κατηγορουμένων, ζήτησε από τα μέσα να αφήσουν τη Δικαιοσύνη να αποφασίσει νηφάλια και να μην δυσχεραίνουν με τις αναπαραστάσεις τους τις σχέσεις μεταξύ των Ελλήνων και των Κροατών.

Οι 5 στους οποίους έχει καταλήξει η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Σε συνάρτηση με το υλικό που εξετάζουν, οι Αρχές έχουν καταλήξει πως οι ύποπτοι είναι 5, ήτοι τρεις Έλληνες, ένας Κροάτης και ένας Αλβανός.

Ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους, είχαν πάνω τους αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ως ύποπτοι για τη δολοφονία.

Παρ’ όλα αυτά σημειώνεται πως τα παραπάνω αποτελούν εκτιμήσεις με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία. Περισσότερα πρόκειται να προκύψουν μετά και την περάτωση των εργασιών των εγκληματολογικών εργαστηρίων αναφορικά με την ανάλυση του DNA, όλων των συλληφθέντων. Συνεπώς τα παραπάνω ενδέχεται να αλλάξουν.

Στο μεταξύ έχει ήδη εντοπιστεί DNA του δράστη ή των δραστών στα νύχια του 29χρονου γεγονός που θα οδηγήσει στην ταυτοποίηση ή όχι των δραστών.

Από τη λίστα των συλληφθέντων πάντως προκύπτει ένα πολύ ενδιαφέρον, τουλάχιστον για τους αστυνομικούς της Καταπολέμησης Αθλητικής Βίας, όνομα το οποίο έχει απασχολήσει δεόντως το τελευταίο διάστημα.

Πρόκειται για τον Ι.Τ. έναν 27χρονο από τα δυτικά προάστια ο οποίος κατά το 2022 είχε βρεθεί κατηγορούμενος για συμμετοχή σε «εγκληματική οργάνωση με οπαδικά κίνητρα». Με αυτό τον τρόπο η ελληνική Δικαιοσύνη προσδιορίζει την παραβατική συμπεριφορά συγκεκριμένων οργανωμένων οπαδών και ξεχωρίζει δίχως άλλο το γεγονός πως αρχηγός ή έστω ηγετική μορφή αυτής της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης είναι η 28χρονη «Βάσια».

Πρόκειται για μία νεαρή γυναίκα με μακρά παρουσία στον οπαδικό χώρο που σύμφωνα με το κατηγορητήριο της αποδιδόταν ο ρόλος του αρχηγού σε ένα σμάρι από χούλιγκαν οι οποίοι είχαν επιτεθεί κατά καιρούς σε οπαδούς άλλων ομάδων, τους οποίους μεταξύ άλλων τους λήστευαν, ενώ μαγνητοσκοπούσαν μάλιστα και τις «επιτυχίες» τους, ενδεχομένως για να πικάρουν τους οπαδούς των αντίπαλων ομάδων, σε ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ οπαδικής κυριαρχίας.

Πηγή: intronews.gr

Διαβάστε ακόμα:

Σασμός – Βασίλης Μπισμπίκης: Ο Ανδρέας Βρουλάκης σκορπά τον θάνατο

Κώστας Μαρτάκης: «Δεν κρύβομαι στα προσωπικά μου, είμαι πολύ καλά»

Δούκισσα Νομικού: Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις διακοπές στις Κυκλάδες

Keywords
Τυχαία Θέματα