Ονειρεύεσαι μεταβολισμό που σπιντάρει; Αυτά είναι τα 5 μυστικά διατροφής που πρέπει να ξέρεις!

Υπάρχουν 5 μικρά και πολύ σημαντικά μυστικά που θα βοηθήσουν το μεταβολισμό σου να λειτουργήσει και έτσι να χάσεις πιο εύκολα τα κιλά που θέλεις. Διάβασε ποια είναι αυτά:

1. Κάνε συχνά μικρά γεύματα.
Εάν τρως το πρωί και μετά το απόγευμα, μειώνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και έτσι νιώθεις κουρασμένη και ο μεταβολικός ρυθμός πέφτει. Τρώγε μικρά, τακτικά γεύματα για να καις θερμίδες με σταθερό ρυθμό.

2. Βάζε στα φαγητά σου μπαχαρικά.
Το ξέρεις ότι η κατανάλωσή τους μπορεί να αυξήσει το μεταβολικό ρυθμό κατά 8%; Δεν αρκούν φυσικά από μόνα τους (όχι, δεν

καίνε τα λίπη) αλλά μαζί με διατροφή και άσκηση κάνουν και αυτά τη δουλειά τους.

3. Βεβαιώσου ότι έχεις σωστή ορμονική λειτουργία.
Τσέκαρε το θυρεοειδή σου, τη τεστοστερόνη σου και αναλόγως ρύθμιζε τις ορμόνες σου σε περίπτωση που πάσχεις από έλλειψη. Παίζουν μεγάλο ρόλο στην απώλεια κιλών.

4. Κατανάλωνε πρωτεϊνη.
Είναι βασική για να αναπτύξεις μυική μάζα ενώ πρέπει να ξέρεις ότι οι πρωτεϊνες σε κάνουν να πεινάς λιγότερο μέσα στην ημέρα και σε κάνουν να καις περισσότερες θερμίδες.

5. Πίνε καφέ.
Ο καφές τονώνει το μεταβολικό ρυθμό, χωρίς όμως η επίδρασή του να έχει μεγάλη διάρκεια. Παρόλα αυτά 1-2 καφεδάκια την ημέρα θα σου δώσουν ενέργεια και θα σε κάνουν να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

Διάβασε ακόμα ποια είναι τα fit μυστικά της πιο όμορφης γυναίκας του 2016, της Jennifer Aniston!

Keywords
Τυχαία Θέματα