Παραδομένη στις φλόγες η Πάρνηθα: Καίγονται σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί -Πολύ κοντά στον Εθνικό Δρυμό

Δύσκολες ώρες στην Πάρνηθα, καθώς η μεγάλη φωτιά, που ξεκίνησε χθες από τη Φυλή, καίει σπίτια στην Αγία Παρασκευή Μενιδίου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλλουν τιτάνιο αγώνα για να την περιορίσουν. Η φωτιά έχει φτάσει στην περίμετρο του στρατοπέδου Καποτά, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση ελέγχεται και δεν τίθεται, τουλάχιστον προς το παρόν, θέμα να υπάρξει εκκένωση.

Τη μάχη για να ανακοπεί η πορεία του πύρινου εφιάλτη προς τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας επιβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Νίκος Ξαγοράρης, ο οποίος ωστόσο είπε,

μιλώντας στην ΕΡΤ ότι καίγεται παρθένο δάσος. «Οι εναέριες ρίψεις είναι συνεχείς παρά τους στροβιλισμούς από τον βορειοανατολικό ισχυρότατο άνεμο, αλλά η φωτιά ανεβαίνει προς τα πάνω κι έχει μπει στον Εθνικό Δρυμό» είπε ο αντιδήμαρχος τονίζοντας ότι πρόκειται για δάσος που δεν είχε καεί στο παρελθόν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θανάσης Αυγερινός τόνισε από την πλευρά του πως η φωτιά δεν έχει περάσει στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας.

Δυσκολεύουν το έργο της Πυροσβεστικής οι ισχυροί άνεμοι
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε εξέλιξη και κατευθύνεται ανατολικά προς Ντάρδιζα, τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο και την Αγία Παρασκευή ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων 7 μποφόρ, παρατηρούνται πολλές αναζωπυρώσεις, με τη φωτιά να είναι στα 5 χλμ από το καζίνο.

Πόσες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν

Επιχειρούν 226 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 69οχήματα και για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 7 αεροσκάφη εκ των οποίων 2 από Σουηδία και 2 από Γερμανία καθώς και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για εναέριο συντονισμό.

Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

«Καίει ό,τι βρει στον διάβα της, ακούγονται εκρήξεις»

Νωρίτερα, ο αντιδήμαρχος Φυλής, Μιχάλης Οικονομάκης, μίλησε στο MEGA: «Καίει ό,τι βρει στον διάβα της. Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στο μέτωπο. Ακούγονται απανωτές εκρήξεις κι όλα δείχνουν εμπρησμό, οι ειδικοί είναι αυτοί που θα βγάλουν τα συμπεράσματα. Οι χερσαίες δυνάμεις είναι πολλές που επιχειρούν».

Πηγή: Intronews.gr

Διαβάστε ακόμα:

Ιωάννα Σιαμπάνη: Θηλάζει τον γιο της στην παραλία – Φωτογραφία

Παντελής Καναράκης: «Δεν με ενοχλεί καθόλου αυτή η ταμπέλα»

Κοινωνία Ώρα Mega: Η Ανθή Βούλγαρη και ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος επιστρέφουν! Η ανακοίνωση για την πρεμιέρα

Keywords
Τυχαία Θέματα