Πέθανε γνωστός Έλληνας στιχουργός και συγγραφέας

Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό πως έφυγε από τη ζωή γνωστός Έλληνας στιχουργός και συγγαφέας, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, όπως την Μαρινέλλα, την Χάρις Αλεξίου, τον Γιώργο Νταλάρα.

Ο λόγος για τον Μιχάλη Μπουρμπούλη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών. Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε η Πένυ Ξενάκη μέσα από τα social media.

Συγκεκριμένα,

η γνωστή τραγουδίστρια δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μια φωτογραφία του Μιχάλη Μπουρμπούλη, την οποία συνόδευσε με ένα μήνυμα αποχαιρετισμού.

«Στο Καλό αγαπημένε μας Ποιητή. Μας κέρασες, μας πότισες τραγούδια της ψυχής. Ευγνώμονες υποκλινόμαστε, Ευγνώμονες θα σε τραγουδάμε όσο έχουμε ανάσα και φωνή», έγραψε χαρακτηριστικά η Πένυ Ξενάκη.

Παρακάτω μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που είχε γράψει στίχους ο Μιχάλης Μπουρμπούλης:

– «Θα ‘ταν 12 Του Μάρτη» της Χάρις Αλεξίου
– «Να Παίζει Το Τρανζίστορ» της Μαρινέλλας 
– «Μην Κλαις» της Σωτηρίας Μπέλλου
– «Καμιά Φορά» της Μαρινέλλας
– «Βεγγαλικά Σου Μάτια» του Γιώργου Νταλάρα

Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης που γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1939 στην Ιθάκη, είχε συνεργαστεί με σπουδαίους συνθέτες και ερμηνευτές: Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Δημήτρης Λάγιος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Ηλίας Ανδριόπουλος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Λίνος Κόκοτος, Γιάννης Σπανός, Στάμος Σέμσης, Σωτηρία Μπέλλου, Βίκυ Μοσχολιού, Μαρία Δημητριάδη, Ελένη Βιτάλη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Κώστας Σμοκοβίτης, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Μαρινέλλα, Δημήτρης Μητροπάνος, Αντώνης Καλογιάννης, Μελίνα Κανά, Φίλιππος Περιστέρης και άλλοι.

Επίσης εξέδωσε αρρκετά βιβλία: «Χρονικό δύο νήσων», «Τα ταξίδια του Έκτορα», «Αστρολάτη», «Ο Πρίγκιπας των πάγων», «Της Νεκροπόλεως κρυφά χειρόγραφα, Ναιετάω δ’ Ιθάκην», κ.α.

Διαβάστε ακόμα:

Γιάννης Σπαλιάρας: Αποκαλύπτει το πιο περίεργο μήνυμα που του έχουν στείλει στα social media -«Ανέβασα μια κατσαρίδα και μια κοπέλα μου απάντησε…»

Τρύφωνας Σαμαράς: «Η Βίκυ Καγιά ήταν ωραία Barbie, τώρα είναι η μαμά της Barbie»

Σάσα Σταμάτη: Συγκλονίζει η φωτογραφία με τα ελάφια στα καμένα της Μάνδρας -Η δημόσια καταγγελία

Keywords
Τυχαία Θέματα