Πόλεμος Ρωσία-Ουκρανία: 15 φωτογραφίες που μας συγκλόνισαν σήμερα

Σοκαρισμένος είναι όλος ο πλανήτης ύστερα από την κίνηση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, να εισβάλλει στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας. Ο πόλεμος ξεκίνησε σήμερα και ελπίζουμε να σταματήσει όσο πιο γρήγορα για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Οι εικόνες που μας μεταφέρθηκαν είναι σοκαριστικές με νέους, παιδιά και ηλικιωμένους να τρέχουν να κρυφτούν, να κλαίνε σπαρακτικά, να αποχαιρετιούνται μην γνωρίζοντας αν και πότε θα ξαναειδωθούν.

Τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στον πόνο που έχει προκαλέσει ο Ρώσος Πρόεδρος με τις πράξεις τους αλλά οι εικόνες λένε πολλά.

Λίγες μέρες πριν την

εισβολή Ουκρανοί άντρες προετοιμάζονται για τον πόλεμο με αυτοσχέδια όπλα.

Κόσμος από την Ουκρανία διαφεύγει στη Ρουμανία για να σωθεί.

Μια Ουκρανή γυναίκα κρατάει ένα πόστερ με τα χέρια του Πούτιν να είναι αιματοβαμμένα. Η συγκεκριμένη διαδηλώτρια είναι Ουκρανή αλλά μένει στο Λονδίνο και δεν μπορεί να σπιστέψει τα όσα γίνονται στη χώρα της.

Ένα μικρό κοριτσάκι φοράει στεφάνι λουλουδιών στα μαλλιά της ως μέλος της Manchester Ukrainian community. Το παιδάκι μαζί με πολύ κόσμο βρέθηκαν σε εκκλησία της Αγγλίας για να προσευχηθούν για τη χώρα τους.

Συγγενείς Ουκρανών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Αγγλία περιμένουν με αγωνία να μάθουν νέα για τους δικούς τους ανθρώπους.

Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν και στην Τουρκία με πλήθος κόσμου να κρατάει πανό με συνθήματα κατά της Ρωσίας.

Στο Κίεβο, ένας νεαρός άντρας κρατάει πανό με το σύνθημα: «Επιλέγουμε την Ευρώπη και όχι τη Ρωσία».

Εκκλησία της Αγγλίας όπου παιδάκια και γονείς από την Ουκρανία μαζεύτηκαν για να προσευχηθούν. Η θλίψη φαίνεται ξεκάθαρα στο βλέμμα τους.

Στην Τουρκία μπροστά από την Πρεσβεία της Ουκρανίας, διαδηλωτές από την Ουκρανία δείχνουν τη θλίψη τους για τον πόλεμο και την αγανάκτησή τους με την κίνηση του Πούτιν να εισβάλλει στη χώρα τους.

Γυναίκες, άντρες , παιδιά που δεν μπορούν να προστατέψουν με κάποιον τρόπο την πατρίδα τους προσεύχονται και όλος ο κόσμος εύχεται να εισακουστούν οι προσευχές τους.

Τέτοιες εικόνες βλέπαμε μόνο σε ταινίες και τώρα είναι άκρως σοκαριστικό ότι αυτές οι εικόνες είναι αληθινές και τραβήχτηκαν πριν από λίγες μέρες.

Ουκρανό κοριτσάκι θλιμμένο και με δάκρυα στα μάτια διαδηλώνει στην Τουρκία κατά της Ρωσίας.

Οι Ουκρανοί σε όλο τον κόσμο σήμερα θρηνούν για τους ανθρώπους που πέθαναν ήδη, για αυτούς που περνάνε δύσκολα και για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα τους.

© Andreea Campeanu / Jeff J Mitchell/ Christopher Furlong/ Chris McGrath/ Sergei Malgavko\TASS / Wolfgang Schwan/Anadolu Agency / Orhan Cicek/ Anadolu Agency/ Diego Radames/SOPA Images/LightRocket/ GC Images / Getty Images / Ideal Image

Διαβάστε περισσότερα:

Κλέλια Ρένεση για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Τόσο χρόνια μας εκπαίδευαν με μανία να εξαρτόμαστε από τους άλλους»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σχέδιο εκκένωσης για τους Έλληνες

Keywords
Τυχαία Θέματα