Σωτήρης Χατζάκης για Δημήτρη Λιγνάδη: «Τον απομακρύναμε από το Εθνικό Θέατρο για ευνόητους λόγους»

Ο Σωτήρης Χατζάκης παραχώρησε συνέντευξη στο Πρω1νό και μίλησε για το κίνημα Metoo ενώ έκανε αποκαλύψεις σχετικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ο γνωστός σκηνοθέτης αναφέρθηκε στα περιστατικά που είχαν φτάσει στα αυτιά του αλλά και στην απόφασή του να απομακρύνει τον Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο.

Αρχικά, ο Σωτήρης Χατζάκης αναφέρθηκε στο Metoo, υποστηρίζνοντας: «Πάρα πολύ θετική άποψη έχω για το Metoo γιατί

αυτά που γινόντουσαν ήταν συγκλονιστικά βίαια, έκαναν κακό πάνω απ’ όλα στο θέατρο. Βεβαίως, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, καθώς οι άνθρωποι που κατηγορούνται είναι σε μια διαδικασία, δεν θα πρέπει να δικάζουμε, θα πρέπει να περιμένουμε. Οι ενδείξεις είναι τόσο πολλές γι’ αυτά που έγιναν. Τα κορίτσια έκαναν καλά!».

Αναφερόμενος στα σχόλια που είχε κάνει για την παράσταση που ανέβασε ο Δημήτρης Λιγνάδης μέσα από τη φυλακή, ξεκαθάρισε: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης φέρεται να έκανε αυτά τα εγκλήματα και μάλιστα εγκλήματα εις βάρος παιδιών, γεγονός που είναι αηδιαστικό. Δεν είπα “γενναίο και συγκινητικό” την παράβασή του, αλλά τον σωφρονισμό του. Δηλαδή πήγε στη φυλακή, τι θα έπρεπε να κάνει, να σκοτώνει τους άλλους συγκρατούμενους; Να τους δολοφονεί και να τους βιάζει; Γι’ αυτό είναι το σωφρονιστικό σύστημα, γι΄ αυτό είναι οι φυλακές. Θεωρώ λοιπόν πολύ σωστό ότι έκανε θέατρο και δε συνέχισε μία οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα εκεί μέσα».

Μιλώντας για τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον Πέτρο Φιλιππίδη και τα περιστατικά που είχαν φτάσει στα αυτιά του, αποκάλυψε: «Είχα συνεργαστεί και με τον Λιγνάδη και με τον Φιλιππίδη. Ο Δημήτρης μικρός ήταν ένα πολύ κλειστό παιδί κι όταν πέθανε ο πατέρας του άρχισε μια άλλη συμπεριφορά και τελικά πέρασε στην παραβατικότητα. Ο Πέτρος ήταν εξαιρετικός ηθοποιός. Όταν υπήρξε λεκτική ένταση εις βάρος ηθοποιού, τον ανακάλεσε σε τάξη.

Όταν έγινα διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, απομακρύναμε τον Δημήτρη Λιγνάδη από τη σχολή για ευνόητους λόγους, γιατί κάτι είχαμε ακούσει… Όχι στο μέγεθος αυτού που συνέβη. Αυτό δεν το περίμενε κανείς ότι θα γίνει. Είχαμε ακούσει ότι ο ένας ήταν λίγο επιρρεπής στο άλλο φύλο, και ο άλλος στο ίδιο φύλο. Είχε φτάσει στα αφτιά μου μία εμμονή με αυτό το πράγμα, οπότε είπα κάτσε να προλάβουμε.. Στην περίπτωση του Πέτρου Φιλιππίδη είχε μιλήσει άσχημα σε μια ηθοποιό πάνω στην πρόβα. Εκείνη διαμαρτυρήθηκε και εγώ έστειλα μια επιστολή στο ΣΕΗ, στην οποία τη στήριξα».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμα:

 Γιώργος Καπουτζίδης – Νίκος Μουτσινάς: Το χρονικό της κόντρας τους από το 2013

 Μπέττυ Μαγγίρα: Δεύτερη ημέρα απουσίας από την εκπομπή – Όσα είπε για την υγεία του Δημήτρη Μάζη

 Μάριος Αθανασίου: «Πιέζομαι συνεχώς οικονομικά και έχω ψάξει εναλλακτικές λύσεις»

Keywords
Τυχαία Θέματα