Σπύρος Παπαδόπουλος: «Στο “Στην υγειά μας” πολλές φορές δεν περνούσα καλά»

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος έκανε ποδαρικό στο «Στούντιο 4», με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο να τον υποδέχονται στο πλατό τους.

Ο γνωστός ηθοποιός και παρουσιαστής είχε εξομολογητική διάθεση και έτσι μίλησε για το τέλος του «Στην υγεία μας ρε παιδιά», τη δουλειά στην οικοδομή, αποκάλυψε αν έχει περάσει κρίση ηλικίας, ενώ αναφέρθηκε και στην αυταρχική συμπεριφορά που δέχτηκε από σκηνοθέτη στην αρχή της καριέρας του.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος για το «Στην υγεία μας ρε παιδιά»

«Δοκιμάστηκα σε πολλά, δε φοβήθηκα. Στη βραδινή εκπομπή

που έκανα πολλές φορές δεν περνούσα καλά. Αν η βραδιά δεν πήγαινε όπως ήθελα ή δεν λεγόντουσαν κάποια τραγούδια, υπέφερα, οι φίλοι μου το καταλάβαιναν.

Πολλοί άνθρωποι ερχόντουσαν για να μιλήσουν για τη δουλειά τους αλλά μετά από 20 λεπτά “λύνονταν” και περνούσαν καλά. Και εγώ περνούσα καλά, δούλευα αλλά περνούσα καλά. Δεν θα το έκανα ξανά όμως. Έκλεισε ο κύκλος. Ήταν 17 χρόνια. Ζορίστηκα πέρυσι την Πρωτοχρονιά που το έκανα, έχει κλείσει αυτό μέσα μου. Τώρα θα έκανα μόνο θέατρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος για τη μετάβαση από την οικοδομή στο θέατρο

«Την πρώτη δεκαετία στο θέατρο, δούλευα παράλληλα και στην οικοδομή. Κι όταν δεν δούλευα ήμουν με το ένα πόδι, σκεφτόμουν να δούμε πρώτα αν κάνω γι’ αυτή τη δουλειά. Ήθελα να το νιώσω εγώ, όχι να μου το πουν. Αλλιώς δρόμο…

Δέκα χρόνια μου πήρε να νιώσω καλά πάνω στη σκηνή, να νιώσω ότι ελέγχω τα μέσα μου και αυτό που λέει το μυαλό μου μπορώ σε μεγάλο βαθμό και το κάνω. Όταν είσαι σφιγμένος και άπειρος καταλαβαίνεις τι θέλεις να κάνεις αλλά δεν μπορείς…

Η οικοδομή σου έδινε τρελή κούραση και ένα σοβαρό εβδομαδιάτικο. Τότε οι οικοδομές ήταν τα εύκολα, ήμουν και στη φρουταγορά του Ρέντη, έχω δουλέψει και ως σερβιτόρος. Εγώ καταλαβαίνω τη διαφορά αυτών που έχουν δουλέψει σκληρά και αυτών που δεν έχουν», περιέγραψε ο ηθοποιός.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος για την «κρίση ηλικίας»

«Ακόμα δεν οδηγώ συνετά τη μηχανή μου. Δεν ξέρω τι με πιάνει. Έτσι μου βγαίνει και έτσι κάνω. Μάλλον είναι ο πιτσιρίκος μέσα μου. Το έχω και σε άλλους τομείς. Δεν πέρασα ποτέ κρίση ηλικίας εγώ. Τώρα αρχίζω λίγο και το σκέφτομαι… Τώρα έρχονται τα 70. Είμαι 68 χρονών… Το 70 δεν με πειράζει, το 80 ίσως. Ποτέ δεν είχα θέμα με την ηλικία», ήταν τα λόγια του.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος για τον αυταρχικό σκηνοθέτη που αρνήθηκε να συνεργαστεί

«Έχω συναντήσει πολύ αυταρχικούς σκηνοθέτες και δεν μάσαγα τα λόγια μου ποτέ. Υπήρξε άνθρωπος που είπε ότι “αυτός, όσο ζω εγώ, στο ελληνικό θέατρο δεν θα δουλέψει”. Δούλεψα βέβαια την επόμενη χρονιά. Δεν τον λέω γιατί δεν ζει πια ο άνθρωπος και δεν θέλω. Δεν είχε συμβεί τίποτα μεταξύ μας.

Πήγα να κάνουμε πρόβα, τους άρεσε ο τρόπος που διάβαζα και μετά αυτός μου λέει “μήπως να τον κάνουμε αυτόν γέρο;”. Του λέω, “γιατί; για ποιο λόγο; αφού δεν τον λέει έτσι μέσα και δεν μπορώ εγώ κιόλας αυτά τα ψεύτικα” αλλά απέμεινε. Τον πήρα λοιπόν την άλλη μέρα τηλέφωνο, παρότι είχα μεγάλη ανάγκη από δουλειά, του είπα “ευχαριστώ πολύ, δεν θα έρθω γιατί δεν μπορώ εγώ έτσι να με πιέζουν” και εκείνος είπε τότε “αυτός δεν θα ξαναδουλέψει στο ελληνικό θέατρο”. Ήμουν 28 χρονών τότε αλλά δεν μου έκοψε τα φτερά», ανέφερε ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Διαβάστε ακόμα:

Σοφία Δανέζη για Ανδρέα Μικρούτσικο: «Δε μου χρωστάει και δεν του χρωστάω»

Έλενα Γαλύφα για «Shopping Star»: «Κανείς δεν περίμενε ότι η Ηλιάνα Παπαγεωργίου θα…»

Νάντια Μπουλέ: Η κόρη της ξεκίνησε τον παιδικό σταθμό -«Το στομάχι μου είναι κόμπος»

Keywords
Τυχαία Θέματα