Τέμπη – Επιβάτης: «Κρεμάστηκα έξω από το βαγόνι και πήδηξα στο κενό για να μην καώ ζωντανός»

Δεν έχουν τέλος οι σοκαριστικές ιστορίες των ανθρώπων που σώθηκαν από την σφοδρή σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών το βράδυ της Τρίτη 28/2 στα Τέμπη. Η λίστα με τους νεκρούς έχει ξεπεράσει τους 40, ενώ οι τραυματισμένοι είναι πάνω από 70.

Ο Στέργιος αποτελεί έναν από τους επιβάτες του τέταρτου βαγονιού του μοιραίου τρένου. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», αναφέρθηκε στις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε μέχρι να βγει από το τρένο. Ο ίδιος τραυματίστηκε από τη σύγκρουση των συρμών, η κατάσταση της υγείας του, όμως έχει βελτιωθεί και έτσι σήμερα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

«Είμαι

αρκετά καλύτερα, τα πιο πολλά παιδιά έχουν πάρει εξιτήριο από χθες, όσοι είχαν επιφανειακά τραύματα. Είναι λίγα τα περιστατικά που θα κάτσουν και άλλο», ήταν τα πρώτα λόγια του Στέργιου στην κάμερα του Mega.

Σχετικά με τη στιγμή της σύγκρουσης, ο ίδιος είπε: «Ακούσαμε ένα μεγάλο μπαμ, φέρναμε κολοτούμπες, έσκαγε το βαγόνι στις ράγες μέχρι να εκτροχιαστεί. Ήταν απελπιστικό αυτό που ζήσαμε. Το λούνα παρκ μπροστά του είναι μια μικρογραφία».

Ακόμα, πρόσθεσε ότι προσπάθησε να βοηθήσει όσους επιβάτες μπορούσε, την ώρα που η φωτιά «κατάπινε» τα βαγόνια. «Η φωτιά είχε ξεκινήσει, την βλέπαμε, τα πιο πολλά βαγόνια καιγόντουσαν. Υπήρχε μαύρος καπνός που σου κλείνει την ανάσα».

Η περιγραφή του συγκλονίζει, αφού για να μην καεί ζωντανός, πήδηξε από το τρένο και προσγειώθηκε πάνω σε σίδερα. «Δεν είχες πολλές επιλογές. Κρεμάστηκα έξω από το βαγόνι και πήδηξα στο κενό για να μην καώ».

Διαβάστε ακόμα:

 Ζήνα Κουτσελίνη: «Συγγνώμη στους πολίτες, οφείλουμε και οι δημοσιογράφοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας»

 Μαρία Ολυμπία: Η φωτογραφία που διέγραψε από το Instagram μετά την τραγωδία στα Τέμπη – «Έχεις καταλάβει τι έγινε στην Ελλάδα;»

 Eurovision 2023: Ανακοινώθηκαν οι τιμές των εισιτηρίων!

Keywords
Τυχαία Θέματα