Τι είναι τελικά αυτά τα «σπυράκια» στα μπράτσα σου;

Μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που μου κάνουν σαν beauty editor (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) εκτός από την δραματική «Για πες, τι κρέμα να πάρω;» είναι η: «Έχω κάτι γρομπαλάκια στα χέρια μου, τι είναι;» η λέξη γρομπαλάκια είναι αυτή που χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι και συνήθως, η ερώτηση συνοδεύεται από την δήλωση «κάνω συνέχεια scrub και δεν φεύγουν». Η απάντηση είναι Θυλακική Υπερκεράτωση aka Keratosis Pilaris. Μην τρομάζεις, ακούγεται πολύ χειρότερο από ότι είναι…

Η Θυλακική

Υπερκεράτωση δεν προκαλεί σπυράκια! Δεν είναι σπυράκια αυτά που πιάνεις αλλά νεκρά κύτταρα που έχουν συσσωρευτεί γύρω από τους θύλακες της τρίχας. Είναι ακίνδυνο 100% και δυστυχώς ΔΕΝ φεύγει με το πολύ τρίψιμο. Ενώ παλαιότερα, οι ειδικοί νόμιζαν πως με την εντατική απολέπιση θα αποσυμφορηθεί το δέρμα και θα φύγουν τα νεκρά κύτταρα (λογικό), πλέον έχουν καταλάβει πως αυτή η αντιμετώπιση απλά ερεθίζει το δέρμα περισσότερο συνεπώς δεν χρειάζεσαι τέτοια απολέπιση.

Αρχικά να ξέρεις πως η Θυλακική Υπερκεράτωση δεν φεύγει 100% αλλά μπορεί να βελτιωθεί πολύ σημαντικά. Δεύτερον, άσε κάτω το σκληρό σφουγγάρι και τα scrub kai πιάσε το σαλυκιλικό οξύ και… το γάλα! Κάνοντας μπάνιο με ένα σαπούνι που περιέχει σαλυκιλικό οξύ (όπως ο παραπάνω αφρός) βοηθάς το δέρμα σου να αναπνεύσει. Έπειτα, ταμπονάροντας λίγο γάλα στην περιοχή, κάνεις απαλή απολέπιση με το λακτικό οξύ που χαλαρώνει τα νεκρά κύτταρα.

Όπως αντιλαμβάνεσαι δεν μιλάμε για κάτι τρομακτικό, επικίνδυνο ή κολλητικό αλλά για κάτι που αντιμετωπίζεται με επιμέλεια και υπομονή. Μη σκας!

Διάβασε ακόμα:

Top 10: Αυτά είναι τα αγαπημένα μας αντρικά αρώματα!

10 χτενίσματα που μπορείς να κάνεις αν βαριέσαι να λουστείς

Εσύ θα δοκιμάσεις τα Rainbow Lashes;

Keywords
Τυχαία Θέματα