Το λάθος που κάνετε με τη ρετινόλη και πρέπει να το σταματήσετε τώρα!

Οι περισσότερες από εσάς, τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης με ρετινόλη στη σύνθεσή τους. Πρόκειται για το συστατικό που χαρίζει απαλότητα στην επιδερμίδα και παράλληλα βοηθά ώστε να μειωθούν τα σημάδια ακμής.

Τις περισσότερες φορές τα απλώνετε το βράδυ ενώ το πρωί φροντίζετε να εφαρμόζετε το αντηλιακό σας ώστε να είστε πλήρως προστατευμένες από την ηλιακή ακτινοβολία.

Αν και τα κάνετε όλα σωστά οι ειδικοί επιμένουν πως κάνετε ένα λάθος με τη ρετινόλη που πρέπει να διορθώσετε από σήμερα κιόλας. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η

δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex • Seattle Esthetician (@hunnybeeglow) στις 27 Ιούλ, 2020 στις 10:02 πμ PDT

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 20 λεπτά μετά την εφαρμογή του προϊόντος με ρετινόλη μέχρι να χρησιμοποιήσετε το επόμενο. Μπορείτε να απλώσετε οποιαδήποτε φόρμουλα αλλά επιβάλλεται να περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί απόλυτα η βιταμίνη Α.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Retinol by Robanda (@retinolofficial) στις 27 Ιούλ, 2020 στις 9:01 πμ PDT

Αν είναι το τελευταίο βήμα στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν όμως ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που χρησιμοποιούν ορό ή κάψουλες με ρετινόλη και τέλος την κρέμα νύχτας, ο κανόνας είναι συγκεκριμένος και πρέπει να τον ακολουθήσετε χωρίς δεύτερη σκέψη. 

Όσον αφορά στα υπόλοιπα προϊόντα, ένα λεπτό αναμονής είναι αρκετό. Τώρα λοιπόν που γνωρίζετε και τη συγκεκριμένη, μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια μπορείτε να προχωρήσετε στην καθημερινή ρουτίνα σας.

Διαβάστε ακόμη μερικά τέλεια θέματα σχετικά με την ομορφιά και την περιποίηση της επιδερμίδας σας:

Ανοιχτοί πόροι: 4 τρόποι να τους εξαφανίσετε και 5 προϊόντα που θα σας βοηθήσουν!

Η Alexandra Ocasio-Cortez φορά το ίδιο iconic κόκκινο κραγιόν τα τελευταία χρόνια και γνωρίζουμε ποιο είναι!

Keywords
Τυχαία Θέματα