Βασίλης Καλλίδης: Πασχαλινά τσουρέκια, κλασικά και σε γλάσο σοκολάτας, γεμιστό με σοκολάτα και πορτοκάλι!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό Πασχαλινά τσουρέκια, κλασικά και σε γλάσο σοκολάτας, γεμιστό με σοκολάτα και πορτοκάλι! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση των συνταγών.

Τσουρέκια κλασικά 

Υλικά:

3 κιλά αλεύρι για τσουρέκι

1 ζαχαρούχο γάλα

3 κουτάκια ζαχαρούχου νερό (ζεστό)

8 φακελάκια μαγιά

1 μπέκιν πάουντερ

1 βανίλια

6 αυγά

2,5 φλ. ζάχαρη

2

φλ. λιωμένο βούτυρο

2 φακελάκια μαχλέπι

2 φακελάκια κακουλέ η καρδάμωμο

χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

για τη διακόσμηση:

2 κρόκους αυγών για το άλειμμα

1 φλ. αμύγδαλο φιλέ η σουσάμι

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη μαγιά στο ζεστό νερό. Βάζουμε σε μια λεκάνη τα υγρά υλικά και το μισό βούτυρο. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ξύσμα, το μπέκιν πάουντερ και τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι σε δυο δόσεις. Ζυμώνουμε καλά και μόλις σχηματισθεί η ζύμη περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Αφήνουμε την λεκάνη με τη ζύμη να σταθεί για μια ώρα η μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ζυμώνουμε ξανά για 5 λεπτά και κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια. Πλάθουμε τα σχέδια που θέλουμε και τα αραδιάζουμε σε ταψιά αλειμμένα με βούτυρο.

Αλείφουμε τα τσουρέκια με τους κρόκους αραιωμένους με μισό φλ. γάλα και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. Αφήνουμε να φουσκώσουν για μια ώρα. Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά.

Τσουρέκι σε γλάσο σοκολάτας, γεμιστό με σοκολάτα και πορτοκάλι

Υλικά:

3 κιλά αλεύρι για τσουρέκι

1 ζαχαρούχο γάλα

3 κουτάκια ζαχαρούχου νερό (ζεστό)

8 φακελάκια μαγιά

1 μπέκιν πάουντερ

1 βανίλια

6 αυγά

2,5 φλ. ζάχαρη

2 φλ. λιωμένο βούτυρο

2 φακελάκια μαχλέπι

2 φακελάκια κακουλέ η καρδάμωμο

χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

για τη γέμιση:

1 φλ. τσιπς σοκολάτας

1 φλ. γλυκό πορτοκάλι

1 φλ. καρύδια

για το γλάσο σοκολάτας:

400 γρ. κουβερτούρα

50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη μαγιά στο ζεστό νερό. Βάζουμε σε μια λεκάνη τα υγρά υλικά και το μισό βούτυρο. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ξύσμα, το μπέκιν πάουντερ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι σε δυο δόσεις.

Ζυμώνουμε καλά και μόλις σχηματισθεί η ζύμη περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε την λεκάνη με τη ζύμη να σταθεί για μια ώρα η μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ζυμώνουμε ξανά για 5 λεπτά και κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια.

Πλάθουμε τα σχέδια που θέλουμε (πλεξούδες, στρογγυλά, σαλίγκαρους) και τα γεμίζουμε με τα υλικά τη γέμισης. Αραδιάζουμε σε ταψιά αλειμμένα με βούτυρο. τσουρέκια με τους κρόκους αραιωμένους με μισό φλ. γάλα και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο.

Αφήνουμε να φουσκώσουν για μια ώρα. Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά. Στο τέλος, περιχύνουμε το γλάσο σοκολάτας. Τα τσουρέκια μας είναι έτοιμα. Καλή σας απόλαυση!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις συνταγές: 

Keywords
Αναζητήσεις
κλασσικά τσουρέκια καλλιδης
Τυχαία Θέματα