Βασίλης Καλλίδης: Ζουμερά, αφράτα μπιφτέκια και Χωριάτικη σαλάτα με κινόα!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό Ζουμερά, αφράτα μπιφτέκια και Χωριάτικη σαλάτα με κινόα! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Ζουμερά, αφράτα μπιφτέκια

Υλικά:

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

2 κρεμμύδια στον τρίφτη

1/2 φλ Βιολογικές Νιφάδες Βρώμης ολικής άλεσης

1 ντομάτα τριμμένη

1/2 κ.γ. ρίγανη

2 κ.σ. μουστάρδα

1 αυγό

2 κ.σ. ξύδι

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τον κιμά σε ένα μπολ

με το κρεμμύδι, τη ντομάτα, τη βρώμη, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το αυγό, το ξύδι και το αλατοπίπερο. Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα κρατάμε δροσερά στο ψυγείο. Τα ψήνουμε στη σχάρα περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά.

Χωριάτικη σαλάτα με κινόα

Υλικά:

1 φλ. Βιολογική Κινόα Λευκή

2 ώριμες ντομάτες

1/2 αγγούρι

1 μακρόστενη πιπεριά

1/2 μικρό κρεμμύδι

2 κ.σ. κάπαρη ξαρμυρισμένη

1 κομμάτι φέτα περίπου 150 γρ.

1/3 φλ. παρθένο ελαιόλαδο

3 κ.σ. ξύδι

1 γερή πρέζα ρίγανη

λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε την κινόα σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τη σουρώνουμε και την βάζουμε σε μια πιατέλα να κρυώσει. Κόβουμε τη ντομάτα σε χοντρά κυβάκια και την πιπεριά σε ροδέλες.

Αποφλοιώνουμε το αγγούρι και το κόβουμε στη μέση, κατά μήκος και μετά σε φετάκια. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια. Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα βαθύ μπολ και από πάνω βάζουμε την κινόα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, την κάπαρη και τη ρίγανη. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα