Βρέθηκε το «εμβόλιο» για την καταπολέμηση του άγχους για τον Covid-19 και υπάρχει ήδη στο σπίτι σας!

Είναι γεγονός πως η κρίση του COVID-19 μας ανάγκασε όλους να κλειστούμε στα σπίτια μας και να βιώσουμε μερικές πολύ δύσκολες καταστάσεις.  Η Fisher-Price με τη νέα της καμπάνια δημοσιεύει τα πρώτα ευχάριστα νέα για τους γονείς που είναι κλεισμένοι στο σπίτι.

Η έκθεση «Παιχνίδι για όλους» και η ευρύτερη καμπάνια της Fisher-Price «Ας Γίνουμε Πάλι Παιδιά» εστιάζει στα θετικά αποτελέσματα που προσφέρει το παιχνίδι με τα παιδιά στους γονείς,

στις γιαγιάδες, στους παππούδες και σε όσους τα φροντίζουν. Η εκπληκτική αυτή έρευνα δείχνει πως το μυστικό για τα προβλήματά μας στο σπίτι είναι…να αποκτήσουμε πιο παιχνιδιάρικη διάθεση! Συγκεκριμένα, το παιχνίδι με τα παιδιά μας βοηθάει πολύ στη μείωση του άγχους, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στην τόνωση της αυτοπεποίθησής μας.

H συγκεκριμένη έκθεση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Dr. Jacqueline Harding (MA Cert Ed SFHEA), επίκουρη καθηγήτρια στο Middlesex University και διεθνής εμπειρογνώμονας στην ανάπτυξη των παιδιών και στη νευροφυσιολογία, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αυτή η αναφορά αποκαλύπτει ότι το παιχνίδι μπορεί να είναι το αντίδοτο στο άγχος και να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά. Το να συνεχίσετε να παίζετε με το παιδί σας, με όποιον τρόπο σας αρέσει περισσότερο, και με οφέλη που θα κρατήσουν για μια ζωή, είναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά και πολύ σημαντικό για εσάς».

8 χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές

1. Αφιερώστε Χρόνο Μαζί: Προσπαθήστε, κάθε δύο μέρες, να επαναφέρετε κάποια παιχνίδια που έχετε κρύψει ενδιάμεσα και δείτε τη χαρά του παιδιού σας καθώς θα ανακαλύπτει ξανά τα… παλιά του παιχνίδια. Αφιερώστε χρόνο κάθε μέρα για να ευχαριστηθείτε ένα παιχνίδι με το παιδί σας, με μικρής διάρκειας, συγκεντρωμένης όμως, δραστηριότητας (περίπου δέκα λεπτών). Γίνετε όσο πιο ευρηματικοί μπορείτε, αφήστε πίσω τις όποιες συστολές, χρησιμοποιήστε διαφορετικές φωνές και υιοθετήστε μία παιχνιδιάρικη (ίσως ακόμα και λίγο γελοία) διάθεση για να απογειώσετε τη διασκέδαση με το παιχνίδι. Αυτό στέλνει το μήνυμα ότι «ενδιαφερόμαστε πραγματικά και οι δύο μαζί για αυτό».

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό για τους γονείς; Προσπαθήστε να δώσετε σημασία στο πώς αισθάνεστε κι εσείς. Σταδιακά, ενώ είστε κάτω και συμμετέχετε στο παιχνίδι, θα νιώσετε ότι το άγχος σας για έναν κόσμο που έχουν έρθει τα πάνω-κάτω, μειώνεται. 

2. Απολαύστε τα Καλά της Καθημερινότητας: Σχεδιάστε ένα καθημερινό πρόγραμμα που θα δίνει ρυθμό στη μέρα σας.  Ακόμα και σε ένα μικρό διαμέρισμα, υπάρχουν κάποια σημεία που μπορείτε να αφιερώσετε για συγκεκριμένες δραστηριότητες και για προσδιορισμένες στιγμές της κάθε μέρας. Για παράδειγμα, τοποθετήστε ένα παλιό σεντόνι πάνω από δύο καρέκλες και δημιουργήστε ένα σπιτάκι, βάλτε ένα πλαστικό τραπεζομάντηλο στο πάτωμα και κόψτε-κολλήστε κατασκευές ή παίξτε πλένοντας με το παιδί αντικείμενα που δε σπάνε στο νεροχύτη της κουζίνας, το νερό άλλωστε έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Η ώρα για αθλητισμό μπορεί να λάβει χώρα στο σαλόνι του σπιτιού, με διαδρομή μετ’ εμποδίων φτιαγμένη από μαξιλάρια πάνω σε χαλί. Όταν έρθει η ώρα για παιδικά στην τηλεόραση μπορείτε να τα δείτε μαζί (έρευνες έχουν δείξει ότι η συν-θέαση έχει θεαματικά πλεονεκτήματα). Στις ώρες των γευμάτων μπορείτε να επιστρατεύσετε και το μικρό σας για βοήθεια (όσο περιορισμένο κι αν είναι… και μόνο να έχετε το παιδί απασχολημένο θα του κρατήσετε το ενδιαφέρον και θα το απομακρύνετε από αταξίες). Αργότερα μέσα στη μέρα, η επικοινωνία με βιντεοκλήσεις για να δείτε φίλους και συγγενείς, αλλά και ένα μπάνιο μεγάλης διάρκειας με ένα παραμύθι πριν κοιμηθεί, θα κρατήσει σε «φόρμα» τη μέρα σας. 

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό για τους γονείς; Το καθημερινό πρόγραμμα θα προσφέρει γαλήνη και στη φυσιολογία σας: οι καρδιακοί σας παλμοί θα μειωθούν και η αναπνοή σας θα χαλαρώσει.

3. Το Να Είμαστε Κοντά Μετράει: Διαλέξτε παιχνίδια που θα σας φέρουν κοντά μαζί. Θυμηθείτε ότι απλά παίζοντας είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθει ένα παιδί. Η «εκπαίδευση» και η τροφή για να εξελιχθεί νοητικά σε αυτή την ηλικία είναι το παιχνίδι. Μην προσπαθήσετε να «διδάξετε», απλώς να είστε εκεί και να κάθεστε κοντά στο παιδί σας, πρόσωπο με πρόσωπο. Χαμογελάστε και γελάστε μαζί όσο το δυνατόν περισσότερο! 

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό για τους γονείς; Είναι μία κατάσταση ωφέλιμη και για τους δυο σας, η οποία δίνει ώθηση στον κοινό παρονομαστή που είναι η χαρά, αλλά και στο αμυντικό σύστημα του οργανισμού.

4. Κοιταχτείτε στα Μάτια: Βρείτε ένα παιχνίδι το οποίο να μπορείτε και οι δύο να μοιραστείτε, βεβαιωθείτε ότι κοιτάτε το μικρό σας στα μάτια και μιλήστε του, αυτό κάνει θαύματα. Ξεχάστε για λίγο τις οθόνες, την online επικοινωνία, τις βιντεοκλήσεις με φίλους και συγγενείς. Παρακολουθήστε το μικρό σας, πώς αντιδράει στις γνώριμες εκφράσεις που του κάνετε και πώς θα ξεκινήσει κι εκείνο να κάνει ό,τι κάνατε στο παιχνίδι σας, μέσα στη μέρα.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό για τους γονείς; Η επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο (ακόμα και ψηφιακά) είναι πιο αποδοτική. Κοιτάζοντας κάποιον στα μάτια, είναι γνωστό ότι επιφέρει μια πιο στενή «σύνδεση», γι’ αυτό και η βιντεοκλήση είναι πιο αποτελεσματική από το να ακούς απλά φωνές στο τηλέφωνο.

5. Παιχνιδιάρικη Ομάδα Δράσης: Το να έχει κάποιος διάθεση για παιχνίδι μπορεί να είναι ένα έξυπνο όπλο-αντίδοτο για το άγχος. Διαλέξτε ένα παιχνίδι (κατάλληλο για την ηλικία του μικρού σας) που να σας θυμίζει την εποχή που ήσασταν εσείς παιδί και μοιραστείτε το με το παιδί σας. Αφεθείτε και ανακαλέσετε στη μνήμη σας όλη την εμπειρία της διασκέδασης, του γέλιου και της πλάκας που ζούσατε τότε. Απλώς ξεκινήστε και θα δείτε πώς θα εκτοξευτούν όλα αυτά τα άγχη των ενηλίκων από πάνω σας!

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό για τους γονείς; Απλά δίνει στο ανοσοποιητικό σύστημα μία δυνατή ώθηση (ακριβώς αυτό που χρειάζονται οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της απειλής από τον κορωνοϊό).

6. Βάλτε Φαντασία: Μία γερή δόση παιχνιδιού προσποίησης με το παιδί σας, κάνει πάρα πολλά καλά σε αυτά τα εγκεφαλικά κύτταρα (τόσο στα δικά σας όσο και στου παιδιού σας). Διαλέξτε ένα παιχνίδι που να προσφέρεται για αυτό τον σκοπό, όπως ένα παιδικό τηλέφωνο. Δοκιμάστε διαφορετικές φωνές και μπείτε στη σφαίρα της φαντασίας. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο και ξαναζήστε τη χαρά του «παίζω» χωρίς οδηγίες χρήσης.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό για τους γονείς; Οι επιστήμονες λένε ότι οι νευρώνες που πυροδοτούνται μαζί, συνδέονται μαζί. Η διαδικασία του παιχνιδιού ανοίγει το μονοπάτι της ευτυχίας. Ουσιαστικά, ενεργοποιείται η ωκυτοκίνη και, για να το πούμε πιο απλά, αυτό σημαίνει λιγότερο άγχος για όλους και κοινά οφέλη.

7.  Εξασκείστε το Μυαλό σας: Οι δημιουργικές δραστηριότητες, στις οποίες συμμετέχετε, εξασκούν το μυαλό και το κρατάνε νέο! Γιατί να μην ευχαριστηθείτε μερικές, πραγματικά δημιουργικές, στιγμές με το παιδί σας δοκιμάζοντας να κάνετε μια δραστηριότητα μαζί; Προσπαθήστε να παίξετε κάτι από αυτά που κάνατε ως παιδί (τα κύματα από τα θετικά συναισθήματα των αναμνήσεων θα σας πλημμυρίσουν).

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό για τους γονείς; Η δημιουργικότητα πραγματικά βοηθάει το μυαλό των ενηλίκων να παραμένει ενεργό.

8. Ένα-Δύο-Τρίγωνο: Ένα «Τριγωνικό Παιχνίδι» είναι το κατάλληλο σχήμα παιχνιδιού. 1. Εσείς 2. Το Παιδί σας 3. Το Παιχνίδι -και τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά όταν παίζετε με αυτή την εγγυημένη συνταγή της επιτυχίας. Βρείτε ένα παιχνίδι που να μπορείτε να το μοιραστείτε με το παιδί σας (που φυσικά να είναι κατάλληλο για την ηλικία του). Δημιουργήστε ένα «κοινό έδαφος» σχηματίζοντας ένα «τρίγωνο» ανάμεσα σε εσάς, στο παιδί και στο παιχνίδι και όλο αυτό θα σας φέρει πραγματικά κοντά μεταξύ σας. 

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό για τους γονείς; Θα σας θυμίσει τις καλές στιγμές της δικής σας παιδικής ηλικίας. Όλο αυτό θα συμβεί λόγω της μείωσης του άγχους και, στη συνέχεια, μόνο καλό θα φέρει στη σχέση σας με το παιδί σας.

Aγαπημένα παιχνίδια της Fisher-Price που θα κάνουν το παιχνίδι με τα παιδιά ακόμα πιο ευχάριστο!

#Κι όμως αυτό το σαλιγκάρι μιλάει Ελληνικά και θα βοηθήσει το παιδάκι σας να αναπτύξει όλες του τις αισθήσεις. Το μωράκι σας θα διασκεδάσει καθώς θα τα ταξινομεί ή θα τα στοιβάζει! Το μικρό αυτό φιλαράκι θα του μάθει και τραγουδάκια, αρίθμηση και σχήματα!​

#Tα Linkimals είναι διαδραστικά ζωάκια που θα ξετρελάνουν το παιδάκι σας και μαζί τους θα περάσετε πολλές ευχάριστες ώρες. Δώστε του το όνομα που σας αρέσει και μάθετε στο παιδί σας πώς να φέρεται στον μικρό του «φίλο» αλλά και τραγουδάκια, αριθμούς, χρώματα και τόσα άλλα!

#Στη Fisher-Price θα βρεις επίσης το εκπαιδευτικό πιάνο που θα ενθουσιάσει το παιδάκι σας. Καθώς  το  μωρό  σας  πατάει  τα  πλήκτρα  του  πιάνου,  ανταμείβεται  είτε  με  μουσικές  νότες  και  διασκεδαστικούς  ήχους  ζώων,  είτε  με  χαρούμενα  τραγουδάκια  και  φράσεις  για  χρώματα,  αριθμούς  και  σχήματα!

#Το εκπαιδευτικό βιβλιαράκι της Fisher-Price πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι!  Τα 6 τραγουδάκια θα ενθαρρύνουν το μικρό σας να γυρίζει τις σελίδες και να τραγουδά κι αυτό μαζί! Πατώντας τα τρία φωτεινά κουμπάκια στο πλάι ενεργοποιείτε και άλλο εκπαιδευτικό περιεχόμενο που μαθαίνει το αλφάβητο, σχήματα, αριθμούς και αρίθμηση. Οι αγαπημένοι φίλοι του μικρού σας, το Σκυλάκι και η Αδελφούλα του, κάνουν διασκεδαστική τη μάθηση.

#Όλα τα παιδάκια θέλουν να έχουν ένα σκυλάκι για να παίζουν μαζί του. Στα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του το μωρό σας θα χρειαστεί το εκπαιδευτικό σκυλάκι της Fisher-Price που είναι ένα πανέξυπνο (και πολύ τρυφερό) φιλαράκι! Μαλακό, για πολλές αγκαλιές και πολύ διασκεδαστικό. Καθώς το μωρό σας θα εξερευνά και θα παίζει, το Σκυλάκι θα του παρουσιάζει 100 πρώτες λεξούλες, μέρη του σώματος, χρώματα και άλλα πολλά, κάνοντας τη μάθηση διασκεδαστική!

#Τέλος, η εκπαιδευτική στράτα θα συντροφεύσει το μωράκι σας στις πρώτες του βόλτες μέσα στο σπίτι. Αυτό το Σκυλάκι θα διασκεδάζει το μωρό σας καθώς μεγαλώνει, όταν θα παίζει καθιστό με τα παιχνίδια του ή όταν θα περπατάει γύρω γύρω. Χάρη στην τεχνολογία Smart Stages, μπορείτε να επιλέξετε το επίπεδο μάθησης που ταιριάζει καλύτερα στο μωρό σας. Κάθε επίπεδο έχει διαφορετικά τραγουδάκια, ήχους, μελωδίες και φράσεις, ώστε το εκπαιδευτικό παιχνίδι να αλλάζει καθώς μεγαλώνει το μωρό.

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερα παιχνίδια στο site της Fisher-Price εδώ!, δείτε online παιχνιδάκια και δραστηριότητες εδώ! και ξεφυλλίστε τον νέο ανανεωμένο κατάλογο με τα παιχνίδια της εταιρίας εδώ!

Keywords
υπαρχει, σπιτι, νέα, jacqueline, σημαίνει, online, μνήμη, smart, site, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, ξανα, αποτελεσματα, μνήμη, θαυματα, μωρο, οθονες, παιχνιδια, προγραμμα, σφαιρα, τηλεοραση, τηλεφωνο, φρασεις, χρωματα, ωθηση, ωρα, smart, αγχος, αλφαβητο, απλα, βοηθεια, βρειτε, γεγονος, γονεις, δειτε, δειχνει, εκθεση, εκφρασεις, επικοινωνια, εποχη, ερευνα, τεχνολογια, εξυπνο, ζωη, ζωακια, ζωης, ζωων, ηλικια, θυμιζει, κατασκευες, κυματα, μαξιλαρια, ματια, μυστικο, μειωση, μικρο, μπανιο, μπορειτε, μυαλο, νερο, ομαδα, ονομα, ουσιαστικα, παιδικα, παιδι, παιδια, παιδακια, πιανο, προβληματα, σελιδες, συγκεκριμενα, συνεχεια, συνταγη, σπιτια, σχηματα, τρια, φαντασια, φυσικα, χαρα, ωρες, αγκαλιες, ελληνικα, fisher, φιλοι, γινετε, χωρα, jacqueline, μωρακι, παιχνιδι, σημαίνει, site, online, θετικα
Τυχαία Θέματα