Apple: Αναμένει μείωση στα έσοδα για πρώτη φορά από το 2003

Μείωση στα τριμηνιαία της έσοδα για πρώτη φορά από την προ-iPhone εποχή αναμένει η Apple.

Μια ξαφνική πτώση των πωλήσεων στα iPhone, αναμένεται να επηρεάσει τα φορολογικά έσοδα της εταιρείας τα οποία πιθανότατα να μειωθούν κατά 10% το β΄ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας Cupertino.

Οι αναλυτές κατά μέσο όρο αναμένουν μείωση των εσόδων στα 52 δισ. δολάρια από

58 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την Thomson Reuters. Τα κέρδη ανά μετοχή πιθανό να υποχωρήσουν στα 1,99 δολάρια από 2,33 δολάρια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Apple έπεσε θύμα της ίδιας της επιτυχίας της. Tο iPhone 6 και το 6 Plus που κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2014 αποτελούν τα καλύτερα smartphone όλων των εποχών ενώ το 2015 ήταν ένα από τα ισχυρότερα έτη. Στο β΄ τρίμηνο το περσινό έτος, η Apple πούλησε πάνω από 61 εκατομμύρια iPhones, και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι πωλήσεις του νεότερου iPhone SE ξεκίνησαν στα τέλη Μαρτίου, οπότε τα στοιχεία αυτά θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου. Και για τα iPhone 7 τα αποτελέσματα αναμένονται αργότερα αυτό το έτος. Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι πωλήσεις του iPhone θα αυξηθούν 4,3% κατά το οικονομικό 2017, μετά από μια μείωση της τάξεως του 7,1% φέτος, σύμφωνα με την FactSet.

Keywords
Τυχαία Θέματα