Eυρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον υποστηρικτών Brexit για το προσφυγικό

Οι δικαστές στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ αποφάσισαν πως οι άνθρωποι που αναζητούν άσυλο θα μπορούν να αντιτίθενται νομικά σε αποφάσεις που θα τους στέλνουν σε άλλες χώρες. Αυτή η απόφαση επηρεάζει άμεσα την άγρια διαμάχη για το επερχόμενο δημοψήφισμα επί του Brexit.

Το εν λόγω δημοψήφισμα

θα γίνει σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Το ζήτημα της αντιμετώπισης μεταναστών και προσφύγων έχει γίνει ένα από τα κεντρικά θέματα της αντιπαράθεσης υπέρ ή κατά του Brexit, ιδιαίτερα λόγω της μεγαλύτερης εισροής προσφύγων και μεταναστών στην ΕΕ μετά τον Β' ΠΠ.

Η απόφαση της Τρίτης επέκτεινε τα δικαιώματα των ατόμων αυτών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να μπορούν να αντιπαρατίθενται νομικά σε αποφάσεις που τους υποχρεώνουν να μετακινηθούν σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ.

Η απόφαση αναμένεται να δώσει περισσότερα "πυρά" στη μερίδα υποστηρικτών υπέρ ενός Brexit, όπως ο υπ. Δικαιοσύνης της Βρετανίας, Michael Gove ο οποίος ανέφερε πως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι ένα παράνομο σώμα το οποίο απειλεί την εθνική ασφάλεια και αφήνει τους τρομοκράτες να κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στην ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα