H Broadcom εγκαταλείπει τα σχέδια εξαγοράς της Qualcomm

Η εταιρεία κατασκευής Broadcom έχει εγκαταλείψει το σχέδιο εξαγοράς της Qualcomm ύψους 117 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν μεγάλα διεθνή πρακτορεία.

Η απόφαση ελήφθη αφότου ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μπλόκαρε το deal για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ωστόσο η κατασκευάστρια επεξεργαστών δεν πρόκειται να ακυρώσει τα σχέδιά της για μεταφορά της έδρας της στις ΗΠΑ,

σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των εξελίξεων, όπως μεταδίδει το Reuters.

To ΔΣ της Broadcom συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης προκειμένου να συζητήσει τα σχέδιά της εταιρείας και να κάνει ανακοινώσεις σήμερα.

Τα σχέδια της Broadcom να μετακομίσει στις ΗΠΑ, θα της κοστίσει περί τα 500 εκατ. δολάρια τον χρόνο λόγω υψηλότερης φορολόγησης, σύμφωνα με τι ίδιες πηγές.

Η μεταφορά της πάντως θα της επιτρέψει να προχωρήσει τα σχέδιά της για την εξαγορά αμερικανικών εταιρειών που δεν θα εμπίπτει στη δικαιοδοσία της Επιτροπής Ξένων Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία εξετάζει τις συμφωνίες λόγω πιθανών απειλών για την εθνική ασφάλεια.

Ο Τραμπ υπέγραψε αργά τη νύχτα της Δευτέρας μια εντολή για να σταματήσει αυτό που θα ήταν το μεγαλύτερο deal που έχει γίνει μέχρι τώρα στον τομέα της τεχνολογίας, λόγω ανησυχιών ότι η εξαγορά της Qualcomm από μια εταιρεία με έδρα της Σιγκαπούρη θα πλήξει την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ στην τεχνολογία κινητής και ότι θα δώσει το πάνω χέρι στην Κίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα