Huawei: Δεν κάνουμε τίποτα μεμπτό - Αστήρικτες οι κατηγορίες των ΗΠΑ

Η Huawei της Κίνας δεν κάνει τίποτα μεμπτό, σύμφωνα με τον εκ περιτροπής πρόεδρο του μεγαλύτερου προμηθευτή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, όπως μεταδίδει το CNBC.

Τα σχόλια του Guo Ping έρχονται σε μια εποχή που η εταιρεία του βρίσκεται υπό έντονη επιτήρηση, ενώ οι ΗΠΑ

πιέζουν τους δυτικούς συμμάχους να μην χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Huawei για την κατασκευή δικτύων 5G.

Το κινητό διαδίκτυο Superfast 5G αναμένεται να φέρει επανάσταση στην ψηφιακή οικονομία, προάγοντας νέες τεχνολογίες, όπως αυτο-οδήγηση αυτοκινήτων και το διαδίκτυο των πραγμάτων.

"Για να οικοδομήσουμε ένα σύστημα που όλοι μπορούμε να εμπιστευτούμε, χρειαζόμαστε ευθυγραμμισμένη ευθύνη, ενιαία πρότυπα και σαφείς κανονισμούς", δήλωσε ο Guo Ping της Huawei στη σκηνή στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη της Ισπανίας την Τρίτη.

"Μπορούμε να πούμε περήφανα ότι το 5G είναι ασφαλέστερο από το 4G", πρόσθεσε.

ΗΠΑ και Κίνα εργάζονται επί του παρόντος για να εξασφαλίσουν μια συνολική εμπορική συμφωνία πριν από την 1η Μαρτίου. Η παρατεταμένη εμπορική διαφορά έχει πλήξει τις χρηματοπιστωτικές αγορές και επιβράδυνε την παγκόσμια οικονομία.

Στο επίκεντρο της σύγκρουσης είναι η Huawei, ύστερα από κατηγορίες από την Ουάσινγκτον για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και τη διευκόλυνση κινεζικών κρατικών επιχειρήσεων κατασκοπείας. Η Huawei ωστόσο αρνείται τις κατηγορίες.

"Η ευθύνη μας (και) τι υποσχόμαστε είναι ότι δεν κάνουμε τίποτα μεμπτό - δεν κάνουμε μεμπτά πράγματα", δήλωσε ο Guo. Σημειώνεται ότι η Huawei κατέλαβε βασικές αγορές προσφέροντας εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας με χαμηλότερο κόστος από τους αντιπάλους της.

Όμως, ο τεχνολογικός γίγαντας έχει πλέον εγκαταλειφθεί ουσιαστικά από την αμερικανική αγορά με αξιωματούχους που επικαλούνται ανησυχίες ότι η τεχνολογία του θα μπορούσε να επιτρέψει την κατασκοπεία από την κινεζική κυβέρνηση.

Εκτός από τις Η.Π.Α., ο Καναδάς, η Βρετανία και η Γερμανία σταθμίζουν τις πιθανές απαγορεύσεις στον εξοπλισμό 5G της Huawei αναφερόμενοι σε κινδύνους ασφαλείας.Η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία έχουν ήδη απαγορεύσει στην εταιρία να προμηθεύει τεχνολογία 5G.

Σήμερα, Τρίτη, ο Guo επανέλαβε τη θέση της εταιρείας του ότι ποτέ δεν επέτρεψε και ποτέ δεν θα επέτρεπε σε καμία χώρα να κατασκοπεύσει με δικό του εξοπλισμό του.

Κάλεσε δε όλους τους εμπλεκόμενους μεταξύ των οποίων και τις κυβερνήσεις να συνεργαστούν για την εκπόνηση ενοποιημένων προτύπων για τη διαχείριση των κινδύνων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

"Εδώ, επιτρέψτε μου να πω αυτό όσο το δυνατόν σαφέστερο, η Huawei δεν έχει και ποτέ δεν θα εγκαταστήσει backdoors. Και ποτέ δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το κάνει στον εξοπλισμό μας. Αυτή την ευθύνη την αναλαμβάνουμε πολύ σοβαρά ", δήλωσε ο Guo.

Πηγή: CNBC

Keywords
Τυχαία Θέματα