Renault: Αυξάνει τους στόχους πωλήσεων και κερδοφορίας χάρη στα ηλεκτροκίνητα

Η Renault αναβάθμισε τον μεσοπρόθεσμο στόχο της για πωλήσεις και κέρδη, ως μέρος του σχεδίου της να προασπίσει την ηγετική της θέση στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, καθώς και να μπορεί να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις με τους ανταγωνιστές της στα αυτοκινούμενα μοντέλα.

Συγκεκριμένα, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δεσμεύτηκε να πετύχει τον στόχο της αύξησης των πωλήσεων κατά 44% μέχρι το 2022, στα 5 εκατ. οχήματα από τα 3,487 εκατ. οχήματα πέρυσι, ενώ θα επιδιώξει λειτουργικό περιθώριο 7% και αύξηση των εσόδων στα

70 δισ. ευρώ, καθώς διευρύνει τη γραμμή αυτοκινήτων της για τις αναδυόμενες αγορές, ενώ επεκτείνει και το πλεονέκτημα χαμηλού κόστους, σε υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Με επενδύσεις 18 δισ. ευρώ, η εταιρεία θα λανσάρει οκτώ πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 12 υβριδικά, ενώ θα αναπτύξει και 15 μοντέλα αυτόνομης οδήγησης

«Σκοπεύουμε να παραμείνουμε η ηγέτιδα δύναμη στην αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων», ανάφερε ο CEO Carlos Ghosn κατά την παρουσίαση του νέου στρατηγικού πλάνου της εταιρείας στο Παρίσι. Πρόσθεσε ότι τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα εξελίσσονται σε έναν σημαντικό παράγοντα για τις επιδόσεις της Renault και ότι το τρέχον όραμα είναι η κερδοφορία από τη βασική δραστηριότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα