Reuters: «Ανοικτό» το Βερολίνο σε χαλάρωση του bail-in για τις ιταλικές τράπεζες

Η γερμανική κυβέρνηση είναι «ανοικτή» στην παροχή κρατικής βοήθειας στις ιταλικές τράπεζες, κάτι το οποίο θα προστατεύσει τους ιδιώτες επενδυτές, αλλά δεν δέχεται την πλήρη προστασία των μετόχων των τραπεζών, όπως αναφέρει πηγή της γερμανικής κυβέρνησης στο Reuters.

«Δεν θα γίνουμε... Ταλιμπάν για το συγκεκριμένο

θέμα», υποστήριξε Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος τόνισε ότι όλοι γνωρίζουν τους κινδύνους που συνδέονται με το ιταλικό τραπεζικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου και του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο, πάντως, δημοσίως είναι αρκούντως επιθετικό.

Όπως τονίζει ο ίδιος αξιωματούχος «είμαστε πρόθυμοι για έναν συμβιβασμό αναφορικά με τους κανόνες του bail-in. Θα είμαστε ικανοποιημένοι με μία ήπια εφαρμογή του bail-in προκειμένου να προστατευθούν οι ιδιώτες επενδυτές. Οι Ιταλοί επιμένουν ότι δεν θέλουν καμίας μορφής bail-in. Αυτό δεν βρίσκεται στο τραπέζι. Δεν θα δεχθούμε πλήρη παραβίαση των κανόνων του bail-in. Μπορείς να προστατεύσεις πλήρως τους μικρούς επενδυτές, ή να προστατεύσεις έως ενός σημείου τους ιδιώτες επενδυτές».

Πάντως ο Γερμανός αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι απόλυτα προστατευμένοι είναι μόνο όσοι διαθέτουν καταθέσεις έως 100.000 ευρώ. Πιθανώς να μπορούν να προστατευθούν μικρομέτοχοι ή ιδιώτες επενδυτές που έχουν έκθεση έως αυτό το ποσό στις ιταλικές τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα