Self tests: Πότε σταματούν για όσους έχουν κάνει εμβόλιο (vid)

Το ενδεχόμενο να σταματήσουν να είναι υποχρεωτικά τα self test για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες συζητά πλέον η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, καθώς αυξάνονται οι αριθμοί των πλήρως εμβολιασμένων στη χώρα μας ενώ παράλληλα ξεκινά από αύριο 1η Ιουνίου και η έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού.

Όπως μετέδοσε σε ρεπορτάζ του ο ΣΚΑΙ το ενδεχόμενο άρσης της υποχρεωτικότητας του self

tesτ απασχολεί την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και εφόσον ληφθεί η απόφαση θα ισχύσει από τις 15 Ιουνίου και μετά.

Συγκεκριμένα η απόφαση θα αφορά όσους έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και αφού έχει περάσει το απαραίτητο διάστημα από τη δεύτερη δόση για την απόκτηση της προβλεπόμενης ανοσίας στον οργανισμό αλλά και όσους έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

Σημειώνεται ότι από αύριο 1η ιουνίου ξεκινά η έκδοση του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid-19 στη χώρα μας αρχικά μέσω του gov.gr και στη συνέχεια θα είναι δυνατή η έκδοσή του και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID θα αποτελεί την ψηφιακή απόδειξη ότι ένα πρόσωπο έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19 με οποιοδήποτε εμβόλιο από όσα έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από την ΕΕ ή έχει υποβληθεί σε εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα ή έχει αναρρώσει από τη νόσο COVID-19.

Η χώρα μας είναι μεταξύ των πρώτων που προχωρούν στην έκδοση του πιστοποιητικού το οποίο θα παρέχει στον κάτοχό του ελευθερία μετακινήσεων εντός ΕΕ.

Διαβάστε ακόμα

Εξελίξεις για τη Ναυτιλία: Πρέπει να μειωθούν δραματικά οι εκπομπές ρύπων

Voucher 200 ευρώ: Πότε θα ξεκινήσει ο β’ κύκλος για τις αιτήσεις

10+2 ερωτήσεις για τον νέο Πτωχευτικό Νόμο και τη 2η ευκαιρία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Self, Πότε,Self, pote