Volkswagen: Μετά το σκάνδαλο, και ξανά προς τη δόξα τραβά

Η ανάκαμψη της Volkswagen AG από το σκάνδαλο των εκπομπών ντίζελ και μια αναβαθμισμένη πρόβλεψη για τα κέρδη βοήθησε τη μετοχή της εταιρείας να ξεπεράσει τις αντίστοιχες των ανταγωνιστών της.

Τα προνομιούχα μερίδια της VW είχαν απόδοση 23% αυτό το τρίμηνο μέχρι την Παρασκευή, επίδοση που είναι η καλύτερη μεταξύ των ευρωπαϊκών μετοχών αυτοκινήτων, ενώ η Daimler AG κέρδισε 5,3% και η BMW AG ελάχιστα άλλαξε. Η Porsche

Automobil Holding SE, η οποία κατέχει την πλειοψηφία των κοινών μετοχών της VW, τα έχει πάει ακόμα καλύτερα – καταγράφοντας αύξηση κατά 31%.

Οι επενδυτές συγκεντρώθηκαν γύρω από τη μετοχή της, καθώς η VW σημείωσε πρόοδο προς την επίλυση αξιώσεων με τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, μετά την εκ μέρους της εξαπάτηση ως προς τους κανόνες ρύπανσης των πετρελαιοκινητήρων. Η εταιρεία έχει λάβει περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια για την κάλυψη του κόστους των κυρώσεων, των νομικών αξιώσεων και των μετασκευών των οχημάτων από το σκάνδαλο που ξέσπασε τον Σεπτέμβριο του 2015. Την 1η Νοεμβρίου, μία εβδομάδα μετά την αύξηση των προβλέψεων κέρδους για το 2017, η μετοχή της εταιρείας παρουσίασαε άνοδο για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου. Οι αναλυτές λένε ότι τα αλύτερα, θα έρθουν το 2018.

Η VW έχει νέα διοίκηση, ένα βιώσιμο σχέδιο και τη μεγαλύτερη ευκαιρία ανάκαμψης, μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών όλου του κόσμου, λέει ο Arndt Ellinghorst, ένας αναλυτής της Evercore ISI. Οι μετοχές ενδέχεται να φτάσουν τα 300 ευρώ, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα