Wall Street: Ισχυρές πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές – Περιόρισε τις μεγάλες απώλειες ο Dow Jones

Σε ασταθές περιβάλλον οι δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας αλλά και τις αλλεπάλληλες κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ισχυρές απώλειες -κυρίως για τον βιομηχανικό δείκτη. Συγκεκριμένα ο Dow Jones έχανε 479 μονάδες για να κλείσει την ψαλίδα των απωλειών, υποχωρώντας 166 μονάδες ή 0,46% στις 33.392 μονάδες. Ο S&P 500 έχανε 1,11% και έκλεισε με απώλειες 0,24% στις 4.373 μονάδες, ενώ ο Nasdaq

υποχωρούσε κατά 0,66%, στην εκπνοή της συνεδρίασης κατάφερε να γυρίσει σε θετικό έδαφος με άνοδο 0,41% στις 13.751 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά δώδεκα μονάδες βάσης στο 1,84%.

Οι μετοχές στον τομέα της άμυνας όπως η Lockheed Martin και η Northrop Grumman σημείωσαν άνοδο 6,67% και 7,93% αντίστοιχα.

Οι μετοχές που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας, κατέγραψαν επίσης τις καλύτερες επιδόσεις της συνεδρίασης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μετοχή της Crowdstrike, η οποία ενισχύθηκε κατά 7,41%, συμβάλλοντας στον περιορισμό των απωλειών του Nasdaq.

Ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν οι τραπεζικές μετοχές, με την JPMorgan να υποχωρεί 4,17% και τη Citigroup να σημειώνει πτώση 4,44%.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας διπλασίασε το βασικό επιτόκιο στο 20% από 9,5% προηγουμένως προκειμένου να στηρίξει το ρούβλι που νωρίς το πρωί βυθιζόταν έως και 30%. Αργότερα η πτώση περιορίστηκε στο 16%.

Διαβάστε περισσότερα

«Καρούζος Gate»: Βγαίνει στο σφυρί εμπορικό κέντρο στον Γέρακα (pics)

Folli – Follie: Εκτός φυλακής με όρους οι Κουτσολιούτσοι

Τι προβλέπουν 8+1 οίκοι για το πετρέλαιο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Keywords
Τυχαία Θέματα