Ακόμα και μέσα στην εβδομάδα η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ε.Ε. - Ιαπωνίας

Ένα βήμα πριν την υπογραφή συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Ιαπωνία, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Μάλιστα μια συμφωνία εκτιμάται ότι θα μπορούσε να ανακοινωθεί από τον Σίνζο Άμπε, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ πριν τη Σύνοδο του G20 στο Αμβούργο στις 7 Ιουλίου.

«Ελπίζουμε να ανακοινώσουμε την Πέμπτη ότι έχουμε πολιτική συμφωνία. Μια βασική συμφωνία υπάρχει» δήλωσε σχετικά η Επίτροπος Εμπορίου, Σεσίλια

Μάλμστρομ, τη Δευτέρα από τη Μαδρίτη.

Μέσω της συμφωνίας, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε επιχειρεί να καθιερώσει την Ιαπωνία ως «ηγέτιδα δύναμη» στο διεθνές εμπόριο, ειδικά μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από την πανασιατική συμφωνία τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, η Ιαπωνία επιδιώκει να εξαλείψει τους δασμούς στις εξαγωγές αυτοκινήτων και εξαρτημάτων ενώ η Ε.Ε. να εξαλείψει τους δασμούς στα αγροτοδιατροφικά προϊόντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών, Φούμιο Κισίντα, πρόκειται να επισκεφτεί τις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα σε μια προσπάθεια να κλείσει τη συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα