Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές – Αλμα 26% για τη Ladbrokes Coral

Ελαφρώς ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στις ειδήσεις που φτάνουν από τον χώρο των συγχωνεύσεων και των εξαγορών, αναμένοντας παράλληλα νέα οικονομικά στοιχεία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 με άνοδο νωρίτερα 0,14% με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους χρηματιστηριακούς δείκτες σε άνοδο.

Στο Λονδίνο, ο FTSE100 με άνοδο 0,23%, ο DAX

ενισχύεται κατά 0,30%, o CAC40 με άνοδο 0,26%, o FTSE MIB με άνοδο 0,30%, o IBEX35 ενισχύεται 0,26%

Οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων και διακοπών σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις στις πρωινές συναλλαγές με άνοδο σχεδόν 1%. Η μετοχή της Ladbrokes Coral σημείωνε λίγο πριν άνοδο 26% μετά την προσφορά εξαγοράς που κατέθεσε η GVC Holdings με τίμημα 3,9 δισ. στερλίνες. Η κίνηση αυτή αναμένεται πως θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός διαδικτυακού στοιχηματικού γίγαντα που θα προέλθει από τις δυο εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Στο μεταξύ, οι μετοχές του κλάδου πρώτων υλών σημειώνουν απώλειες 0,8% λόγω της πτώσης της τιμής του άνθρακα. Η Rio Tinto, η Tullow Oil και η Anglo American διαπραγματεύονταν με πτώση πάνω από 1%.

Στις πολιτικές εξελίξεις, το Brexit συνεχίζει να απασχολεί τους επενδυτές. Μέλη της βρετανικής Άνω Βουλής δήλωσαν πως η Βρετανία θα πρέπει να αποφύγει το χειρότερο σενάριο της «μη συμφωνίας».

Την ίδια ώρα, διεθνείς αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ καθώς και ότι η αμερικανική πρεσβεία θα μετακινηθεί εκεί. Η ανακοίνωση ξεσήκωσε θύελλα στον αραβικό κόσμο και τους Μουσουλμάνους στη Μέση Ανατολή, ενώ αύριο συγκαλείται έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στο επίκεντρο και η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ με τους ρεπουμπλικάνους να ευελπιστούν ότι η πρόταση που θα συμφωνήσουν Βουλή και Γερουσία θα είναι έτοιμη μέχρι τα Χριστούγεννα.

Keywords
Τυχαία Θέματα