Ανοδικά με άρμα τα εταιρικά αποτελέσματα οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινούνται οι περισσότερες ευρωπαϊκές μετοχές, ακολουθώντας το θετικό κλίμα που επικράτησε απο χθες στη Wall Street. Η τάση ανόδου, ωστόσο, είναι ξεκάθαρη μόνο στις κύριες αγορές ενώ στην Ευρωπεριφέρεια παρατηρούνται μικρές πιέσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,4% με το σύνολο σχεδόν των κλάδων του να βρίσκονται σε θετικό έδαφος. Οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας είναι αυτές που ηγούνται της ανόδου καταγράφοντας +2%, κυρίως λόγω των καλύτερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν μία σειρά εταιρειών. Η Ericsson

σημειώνει +8% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β' τριμήνου που έπιασαν τις υψηλότερες προβλέψεις που είχε κάνει η εταιρεία.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,75%, ο CAC 40 στο Παρίσι 0,45% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο 0,40%. Την ίδια ώρα ωστόσο μικρές πιέσεις ασκούνται στις περιφερειακές αγορές. Έτσι ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,2%, ο IBEX 35 στη Μαδρίτη 0,25% και ο PSI 20 στη Λισαβόνα 0,30%.

Η μετοχή της Danske Bank υποχωρεί 6% καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου αποδείχθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών.

Αντίθετα σημαντική άνοδο 4% σημειώνουν οι τίτλοι της Easy Jet έπειτα απ' την πρόβλεψη της ότι τα κέρδη θα εκτιναχθούν φέτος.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται επίσης στις Βρυξέλλες όπου σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η επιβολή προστίμου στην Alphabet, μητρική της Google από τις αντιμονοπωλιακές Αρχές της ΕΕ αναφορικά με τις εφαρμογές του Android. Το πρόστιμο, λέγεται ότι θα φθάσει τα 5 δισ ευρώ και θα είναι το μεγαλύτερο που θα έχουν επιβάλει ποτέ οι ευρωπαϊκές Αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα