Ανοδική πορεία για τη Wall Street με στήριξη από πετρέλαιο-Fed

Η ανάκαμψη της τιμής του μαύρου χρυσού σε συνδυασμό με τη φανερή απροθυμία της Fed να προχωρήσει σε βεβιασμένες κινήσεις αναφορικά με τα επιτόκια, οδήγησε σε άνοδο τις αμερικανικές μετοχές.

Σύμφωνα με τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed τα μέλη της διοίκησής της δεν προχώρησαν σε αύξηση επιτοκίων καθώς περίμεναν πρώτα τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Μετά και το Brexit έχει καταστεί φανερό ότι η Fed θα είναι πολύ πιο προσεκτική αναφορικά με τη νομισματική της πολιτική, κάτι που απομακρύνει το ενδεχόμενο να υπάρξουν άνω των δύο αυξήσεων επιτοκίων έως το τέλος του έτους.

Θετικά επέδρασε στην επενδυτική ψυχολογία και η σημαντική άνοδος του δείκτη ISM μεταποίησης.

Ο κλάδος με την καλύτερη πορεία ήταν αυτός εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις υπηρεσίες υγείας καθώς ενισχύθηκε άνω του 1%, οδηγώντας και τον S&P 500 σε κέρδη 0,54% στις 2.099 μονάδες.

Άνοδος 0,44% για τον Dow Jones στις 17.918 μονάδες, ενώ κατά 0,75% υψηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq στις 4.859 μονάδες.

Θετική πορεία για το πετρέλαιο, με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται 1,7% στ 47,43 δολάρια, ενώ «ξεκόλλησαν» από τα ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 10ετούς να φθάνει στο 1,38%, έχοντας πρώτα, ενδοσυνεδριακά, αγγίξει το 1,321%. Ανάλογη πορεία για την απόδοση του 2ετούς ομολόγου που έφθασε στο 0,58% και του 30ετούς που διαμορφώθηκε στο 2,14%.

Στο δύο προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών, με τον δείκτη «φόβου» VIX να διατηρείται στο 15,1, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε έως και το 17.

Keywords
Τυχαία Θέματα