Άνοδος στις ευρωαγορές καθώς αναπτερώνονται οι ελπίδες για λύση στην Ουκρανία

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς αναπτερώνονται οι ελπίδες για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης στη ρωσο-ουκρανική κρίση.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο κατά 0,41%  στις 462,68 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να κερδίζει 1,1%, ενώ όλοι οι δείκτες βρίσκονται σε θετικό πρόσημο.

Στη Βρετανία ο FTSE 100 με άνοδο 0,64%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,65% , ο γαλλικός CAC 40 στο +0,30%, o ιταλικός FTSE MIB  κερδίζει 0,13% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35  με άνοδο 0,60%.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν,

έφτασε σε καταρχήν συμφωνία προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στις διπλωματικές προσπάθειες της τελευταίας στιγμής ώστε να αποτραπεί μια ρωσική εισβολή στα ουκρανικά εδάφη.

Νωρίτερα, οι μετοχές Ασίας – Ειρηνικού έκλεισαν σε μεικτό έδαφος, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Σήμερα η Wall Street θα παραμείνει κλειστή λόγω της Ημέρας των Προέδρων, μετά τις βαριές απώλειες της Παρασκευής.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Credit Suisse ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι απορρίπτει μετ’ επιτάσεως τους ισχυρισμούς που ακολούθησαν μια συντονισμένη έρευνα διεθνών ΜΜΕ, αναφορικά με μαζικές διαρροές δεδομένων πελατών τις προηγούμενες δεκαετίες. Οι πληροφορίες που διέρρευσαν εικάζεται ότι περιείχαν ονόματα που καταπατούσαν ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και επιχειρηματίες που είχαν υποστεί κυρώσεις. και επιχειρηματίες υπό κυρώσεις.

Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από τα διεθνή ΜΜΕ βασίστηκαν σε «μερικές, ανακριβείς ή επιλεκτικές πληροφορίες αποκομμένες από το γενικότερο πλαίσιο».

Διαβάστε ακόμη:

Φον ντερ Λάιεν: Αν εισβάλει στην Ουκρανία η Ρωσία θα αποκοπεί από τις διεθνείς χρηματαγορές

Σκυλακάκης: Δεν έχει ακόμα «κλειδώσει» το έκτακτο επίδομα Πάσχα (vid)

Nord Stream 2: Τι είναι τελικά αυτός ο αγωγός και γιατί έχει γίνει το «μήλον της έριδος»

Keywords
Τυχαία Θέματα