Ανταπόκριση από την Πύλο

«Κάποιου του χάριζαν έναν γάιδαρο και τον κοίταζε στα δόντια». Το θυμήθηκα διαβάζοντας τα πρακτικά μιας συνεδρίασης των μελών του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου στα τέλη του περασμένου Αυγούστου. Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν, η έγκριση και η παραλαβή της «Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Υδατοδρόμιο Πύλου». Η συγκεκριμένη μελέτη όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε χωρίς να πληρωθεί από το Ταμείο ούτε ένα ευρώ χάρις στην γενναιοδωρία του τοπικού χορηγού που ακούει στο όνομα ΤΕΜΕΣ

συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου.

Αλλά, είπαμε ο ...γάιδαρος. Το τι ειπώθηκε καλύτερα να το διαβάσετε όπως το βρήκα στα πρακτικά και το μεταφέρω εδώ: «Το λόγο ζήτησε και έλαβε η κ. Αποστολοπούλου Σοφία η οποία είπε ότι θα καταψηφίσει καθώς πιστεύει ότι η λειτουργία του υδατοδρομίου δεν θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής ούτε τον τουρισμό του απλού κόσμου και ότι θα έπρεπε να προηγείται η κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα – Πύλος. Συνεχίζοντας είπε ότι και η περίπτωση του υδατοδρομίου κινείται στην ίδια λογική όπως της παραχώρησης της μαρίνας στο ΤΑΙΠΕΔ και είναι αντίθετη με αυτή την πολιτική.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Αγγελόπουλος Πελοπίδας είπε ότι το υδατοδρόμιο της Πύλου είναι μια μεγάλη επένδυση η οποία θα έχει μεγάλο όφελος για την ευρύτερη περιοχή και η συζήτηση για το υδατοδρόμιο δεν έχει σχέση με τον δρόμο Καλαμάτας – Πύλου».

Ο λόγος που ...μετέφερα εδώ τα λεχθέντα σε μια συνεδρίαση ενός Λιμενικού Ταμείου είναι για να κατανοηθούν τα πολλά μικρά «δράματα» που συμβαίνουν στην περιφέρεια με αφορμή τις συζητήσεις για τα περιουσιακά στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ. Οι «σχολές» Σπίρτζη, Σκουρλέτη και Δρίτσα είναι παρούσες σε κάθε βήμα, σε κάθε συζήτηση...

Πάντως, όλα είχαν αίσιο τέλος. Η «Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων Υδατοδρόμιο Πύλου» πέρασε και εγκρίθηκε όπως και έγινε και αποδοχή της δωρεάς της μελέτης από την εταιρεία ΤΕΜΕΣ ΑΕ. Μάλιστα, το Ταμείο αποφάσισε να αποστείλει και ευχαριστήρια επιστολή την εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα