Απώλειες στην Ασία – Μεγάλη πτώση στο Χονγκ Κονγκ λόγω ακινήτων

Σε αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές ενώ οι μετοχές στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες, λόγω του κλάδου ακινήτων που συνεχίζει να βάλλεται μετά τη περίπτωση της Evergrande.
Πιο συγκεκριμένα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 1,71%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite έχασε

1% ενώ ο Shenzhen component υποχώρησε κατά 0,637%.

Η μετοχή της  China Evergrande Group έχασε 2,97% ενώ της China Vanke υποχώρησε κατά 2,2% και της Sunac China Holdings έκανε βουτιά σχεδόν 7%. Ο δείκτης Hang Seng Properties υποχώρησε 0,96%.

Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Kaisa και διάφορων μονάδων της, καθώς δεν κατέβαλε μια πληρωμή που όφειλε τις προηγούμενες ημέρες.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στον κινεζικό κλάδο ακινήτων μετά τις εξελίξεις με την υπερχρεωμένη Evergrande.  Κι άλλες κινεζικές εταιρείες του κλάδου ακινήτων βρίσκονται στο επίκεντρο λόγω φόβων για πιθανή χρεοκοπία ή αθέτηση πληρωμών.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi υποχώρησε κατά 0,47% ενώ στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,61%, ενώ ο ευρύτερος Topix έχασε 0,69%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,39%. Στην Ταϊβάν ο Taiex έκανε άλμα 1,28%.

Ο ευρύτερος MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας έχασε 0,35%.

Διαβάστε ακόμη:

Google: Νέα εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων

Μαρινάκης: Αύξηση κερδών κατά 53% για την Capital Product

Αναστολή διαπραγμάτευσης για την εταιρεία ακινήτων Kaisa στο Χονγκ Κονγκ

Keywords
Τυχαία Θέματα