Με άνοδο έκλεισε η Wall Street

Με κέρδη έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street μετά από νευρικότητα κι εναλλαγές προσήμων. Η προσοχή των επενδυτών περιστράφηκε γύρω από τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Κινέζου ομολόγου του Σι Ζινπίνγκ, αλλά και στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για παρεμβάσεις στη Συρία και τη Βόρεια Κορέα.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,07% στις 20.662 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,19% στις 2.360 μονάδες και ο Nasdaq

με άνοδο 0,25% στις 5.878 μονάδες.

Η διήμερη συνάντηση των δύο προέδρων ξεκινά σήμερα και σε αυτήν έχουν τεθεί ως βασικά θέματα της ατζέντας το ζήτημα της Β. Κορέας αλλά και οι εμπορικές σχέσεις τόσο μεταξύ των δύο χωρών όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ανησυχία υπάρχει στην αγορά και μετά την εκτίμηση της Fed, βάσει των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίασή της, ότι η Wall Street ενδέχεται να είναι υπερτιμημένη.

Σε επίπεδο μακροοικονομικών δεδομένων, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας υποχώρησαν στις 234.000, αρκετά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις που τις είχαν τοποθετήσει στις 250.000.

Οριακή άνοδος για τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 2,34% και του 2ετούς να αγγίζει το 1,24%.

Κέρδη για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να διαμορφώνεται στο 1,064 δολ. και το δολάριο στα 110,8 γεν, ενώ πτώση άνω του 6% εμφάνισε ο δείκτης «φόβου» Vix, ο οποίος διαμορφώνεται στις 12,1 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα