Χ.Α: Χαμηλός τζίρος και οριακές απώλειες

Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει απώλειες 0,44% και να υποχωρεί στις 903,73 μονάδες, με την αγορά να συνεχίζει σε στενό εύρος τιμών και με την συναλλακτική δραστηριότητα να είναι σε μια ακόμη συνεδρίαση μειούμενη θυμίζοντας συναλλαγές στην καρδιά του Αυγούστου και όχι περίοδο που και οι εισηγμένες έχουν δώσει το στίγμα τους με τις γενικές τους συνελεύσεις και οι μερισματικές αποδόσεις αρκετών εξ αυτών αποζημίωσαν τους επενδυτές του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Είναι

αναμενόμενο μια αύξηση κεφαλαίου του μεγέθους των 800 εκατ. ευρώ να απαιτεί ρευστότητα που επηρεάζει την δυναμική της αγοράς, πόσο μάλλον όταν η αύξηση έρχεται μετά από σημαντικές εταιρικές πράξεις (Τράπεζα Πειραιώς 1,3 δισ. ευρώ, Aegean Air 60 εκατ. ευρώ, Costamare 100 εκατ. ευρώ, ομόλογο ΔΕΗ 650 εκατ. ευρώ, Motor Oil ομόλογο 200 εκατ. ευρώ, ομόλογο Μυτιληναίος 500 εκατ. ευρώ, κ.λπ.) που όσο να ‘ναι τράβηξαν κάποια ρευστότητα από την καθημερινότητα του Χρηματιστηρίου ενώ την ίδια στιγμή ο Γενικός Δείκτης είχε να αντιμετωπίσει σημαντικές αποκοπές μερισμάτων από δεικτοβαρείς τίτλους που λειτούργησαν ανασταλτικά στην συνέχιση της ανόδου των προηγούμενων εβδομάδων.

Αν και πλέον οι αποτιμήσεις έχουν γίνει σε αρκετές περιπτώσεις απαιτητικές, παρόλα αυτά η αγορά μπορεί να προεξοφλήσει το τι πρόκειται να συμβεί τα επόμενα χρόνια. Μένει να δούμε τι θα κάνει ο τουρισμός σε σχέση με πέρσι, ωστόσο επικρατεί αισιοδοξία για την αγορά ανεξάρτητα των περιόδων διόρθωσης που πάντα είναι ευπρόσδεκτες μιας και όσο πιο ομαλή αγορά έχουμε τόσο πιο στέρεες είναι οι βάσεις μακροπρόθεσμα. Τεχνικά παρά την υποχώρηση από τα πρόσφατα υψηλά η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση δεν έχει αναιρεθεί καθώς οι δύο κινητοί μέσοι όροι εξακολουθούν να κινούνται χαμηλότερα (899 μονάδες) έχοντας συγκλίνει ακολουθώντας μια οριζόντια κίνηση.

Το ίδιο ισχύει και με τους ταλαντωτές οι οποίοι βρίσκονται στο μέσον των θεωρητικών τιμών τους, υποδηλώνοντας ουδετερότητα πηγαίνοντας σε οριζόντια κίνηση. Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης η Ελλάκτωρ με 1,8%, ο Τιτάνας με 1,58% και η ΕΥΔΑΠ με 1,5% σημειώνουν την μεγαλύτερη άνοδο και ακολουθούν η ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Jumbo, ΟΠΑΠ και Coca Cola ήπια ανοδικά. Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες τα Ελληνικά Πετρέλαια και η ΓΕΚ Τέρνα με 2,35% και 2,07% αντίστοιχα και ακολουθούν η Aegean, Μυτιληναίος και Λάμδα με πτώση άνω του 1% με τον ΟΤΕ, ΔΕΗ, Motor Oil, ΕΧΑΕ, Εθνική Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Eurobank, Alpha Bank και Τέρνα Ενεργειακή να ακολουθούν ήπια πτωτικά με τον Σαράντη να είναι αμετάβλητος.

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε εμβολιασμένους ηλικίας 18-25 ετών

Bloomberg: Η Ελλάδα ο top προορισμός των σούπερ γιοτ το φετινό καλοκαίρι

Οι 7 λόγοι που φέρνουν «έκρηξη» στην κτηματαγορά

Keywords
Τυχαία Θέματα