Χ.Α: Έντονη μεταβλητότητα με το βλέμμα στη νέα έξοδο στις ομολογιακές αγορές

Με υψηλή μεταβλητότητα η έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει απώλειες 0,09% και να βρίσκεται στις 912,69 μονάδες, με τους επενδυτές να προσπαθούν να απορροφήσουν τις πρωινές ρευστοποιήσεις κερδών από την χτεσινή συνεδρίαση και να δοκιμάσουν να κατευθύνουν την αγορά προς τις 920 μονάδες οι οποίες είναι και η πιο ισχυρή τεχνικά αντίσταση η οποία αν διασπαστεί θα κατευθύνει την αγορά προς τις 960 μονάδες.

Τα βλέμματα των επενδυτών σήμερα τραβά η νέα

έξοδος της Ελληνικής δημοκρατίας στις ομολογιακές αγορές μιας και η Ελλάδα προχώρησε σε reopening του 10ετούς ομολόγου που είχε εκδοθεί τον περασμένο Ιανουάριο, με λήξη στις 18 Ιουνίου 2031. Το αρχικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στις 90 μονάδες βάσης + mid swap ( το οποίο κινείται στις 10 μ.β) δηλαδή στην περιοχή του 1%. Στόχος είναι η άντληση κοντά στα 2 δισ. ευρώ, ωστόσο το τελικό ποσό θα καθοριστεί από τη ζήτηση. Εκτός της Ελληνικής δημοκρατίας και η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά στην έκδοση ΑΤ1, με το αρχικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 9-9,25%, ενώ στόχος είναι η άντληση 300 εκατ. ευρώ. Η έκδοση αυτού του τύπου ομολόγου είναι η πρώτη για ελληνική τράπεζα, και εντάσσεται στο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας Πειραιώς καθώς και στο πρόγραμμα ελάχιστων απαιτήσεων για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις (MREL).

Θετική ένδειξη το χτεσινό κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 908 μονάδων, όμως για να αλλάξουν τα τεχνικά δεδομένα, θα ήθελε ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 915 μονάδων (ημερήσιο “stop short”), προκειμένου να κινηθεί προς τις 919 και 950 και με απώτερο στόχο τις 1013 – 1043 μονάδες, όχι όμως χωρίς την ανάλογη αναβάθμιση του τζίρου. Σε αντίθετη περίπτωση, οι πρώτες στηρίξεις στις 895, 889 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 873 και 850 μονάδες (μέγιστη επιτρεπτή διόρθωση). Δεν έχει αλλάξει ο μεγάλος στόχος των αγοραστών, για τον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, που δεν είναι άλλος από τις 2240 μονάδες. Ο εν λόγω δείκτης έδωσε ημερήσιο αγοραστικό σήμα, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο χαμηλότερα των 2047 μονάδων και με ενδιάμεσες στηρίξεις στις 2182 και 2104 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών).

Η επόμενη αντίσταση στις 2230, ενώ κλείσιμο υψηλότερα των 2240 μονάδων (gap), αφήνει ελπίδες για αναρρίχηση προς τις 2371 μονάδες. Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει απώλειες κατά 0,13% και βρίσκεται στις 2.217,26 μονάδες η Motor Oil με 1,09% σημειώνει τα περισσότερα κέρδη και ακολουθούν ήπια ανοδικά ο Φουρλής, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ και Βιοχάλκο. Σε αρνητικό έδαφος και με ήπιες απώλειες η Εθνική, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα Coca Cola, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Aegean, Σαράντης, ΟΤΕ, Λάμδα και Eurobank.

Διαβάστε ακόμη:

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 10ετές ομόλογο

REDS: Φθινόπωρο το master plan για το Cambas project των 200 εκατ. ευρώ

Γιώργος & Κώστας Γεράρδος: Ο διοικητικός μετασχηματισμός της ΠΛΑΙΣΙΟ και οι νέες επενδύσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα