Χάνει μαχητές το ΙSIS - Τους έχει απλήρωτους και φεύγουν - Που θα πάνε

Με φόντο τις συνεχιζόμενες απώλειες εδαφών στην Συρία και το Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος, δυσκολεύεται να πληρώνει τους μαχητές του, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να φεύγουν για τις χώρες τους, ειδικά αυτές της Κεντρικής Ασίας.

Ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που φεύγουν από τις τάξεις του ισλαμικού κράτους για τις χώρες του δεν είναι γνωστός, αλλά πιστεύεται οι περισσότεροι προέρχονται από το Κιργιστάν, το Καζακστάν και το Τατζικιστάν.

Θεωρείται πως ήδη έχουν επιστρέψει εκατοντάδες στις πατρίδες τους, ενώ όσο χάνει το Ισλαμικό Κράτος στα πεδία της μάχης, τόσο

θα αυξάνει ο αριθμός των μαχητών που φεύγουν.

Η συγκεκριμένη φυγή μαχητών θεωρείται πως θα αλλάξει τον χάρτη των αναταραχών στην περιοχή, αφού αναμένεται να συνεχίσουν την εξτρεμιστική τους δράση και στις χώρες που θα πάνε. Ειδική μνεία γίνεται στους Ουζμπέκους οι οποίοι θα επιστρέψουν πίσω στην Ρωσία ως μετανάστες.

Οι μαχητές Ουζμπέκοι στην Συρία θεωρούνται από 500 έως μερικές χιλιάδες.

Οι συγκεκριμένο λαοί θεωρείται πως δεν έχουν ανεπτυγμένοι την εθνική οντότητα, όπως οι Τουρκμένοι του Τουρκμενιστάν, οι οποίοι δηλώνουν Τούρκοι που ζουν στην Κεντρική Ασία με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι ότι μπορούν να ξεσπάσουν συγκρούσεις ακόμα και μεταξύ τους, όπως μάχονται οι διάφορες παρατάξεις ανταρτών η μία την άλλη στη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα