Χρηματιστήριο: Δίστασε προ των 800 μονάδων, οριακή υποχώρηση του Γενικού Δείκτη

Στις 795,91 μονάδες έκλεισε τελικά ο Γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφοντας απώλειες 0,06% με τους πωλητές να επικρατούν τελικά. Ως αποτέλεσμα να μην γίνει στη σημερινή συνεδρίαση τουλάχιστον, η υπέρβαση του ψυχολογικού ορίου των 800 μονάδων λόγω των ρευστοποιήσεων που εκδηλώθηκαν σε επιλεγμένους τίτλους μιας και οι αποδόσεις που είχαν διαμορφωθεί από τις προηγούμενες τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις ήταν ιδιαιτέρως ελκυστικές.

Το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων αλλά και η αντίσταση των 810 μονάδων η οποία είναι και η επόμενη αντίσταση των long χαρτοφυλακίων

θα απαιτήσουν θετικά νέα και σημαντικά κεφάλαια για να μπορέσουν να κατακτηθούν μιας και μετά από τα δυο αυτά επίπεδα η αγορά θα δοκιμάσει να κατευθυνθεί προς τα υψηλά του χρόνου μηδενίζοντας στην ουσία τις απώλειες από την αρχή του έτους.

Τα θετικά αυτά νέα μπορεί να είναι είτε το ενδεχόμενο της παράτασης της δημοσιονομικής χαλάρωσης όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, είτε η πορεία του εμβολιασμού μιας και φαίνεται ότι ξεπερνιούνται τα προβλήματα παραγωγής και εμβολιασμού από τις φαρμακευτικές εταιρείες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος έκλεισε αρνητικά κατά 0,10% στις 1.895,50 μονάδες η τράπεζα Πειραιώς σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο με 3,07% κλείνοντας ακόμη περισσότερο την αρνητική ψαλίδα που έχει σε σχέση με τις υπόλοιπες συστημικές Τράπεζες και ακολούθησαν η Μυτιληναίος με 2,81% κλείνοντας σε νέα πολυετή υψηλά, ο Σαράντης με 2,23%, ο ΟΤΕ με 1,98%, η Aegean με 1,87% και η ΔΕΗ με 1,20% ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν η Jumbo, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ Τιτάνας.

Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισε η Ελλάκτωρ με 3,33% και ακολούθησαν η Βιοχάλκο με 2,65%, Τέρνα Ενεργειακή με 2,62%, Alpha Bank με 2,53%, Λάμδα με 2,1%, Ελληνικά Πετρέλαια με 1,82%, Εθνική Τράπεζα με 1,32% ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν ο Φουρλής, Coca Cola, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ με την ΕΥΔΑΠ να κλείνει αμετάβλητη.

Στη Μεσαία Κεφαλαιοποίηση η οποία κατέγραψε απώλειες 0,065 και έκλεισε στις 1.124,21 μονάδες ο Ικτίνος με 1,58% κατέγραψε την μεγαλύτερη άνοδο και ακολούθησαν η ΕΥΑΘ και η Ιντρακάτ με 1,17% και 1,15% αντίστοιχα με τις ΜΙΓ, Πλαίσιο, Ολυμπιακή Τεχνική και Πλαστικά Θράκης να κλείνουν ήπια ανοδικά. Σε αρνητικό έδαφος η Τράπεζα Αττικής με 1,72% και ακολούθησαν η Briq, Autohellas, ΕΛΤΟΝ και ΑΒΑΞ με τις Profile, Παπουτσάνη, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Quest, Ιντρακάτ, Ευρωπαϊκή Πίστη και Cenergy να κλείνουν αμετάβλητες.

Διαβάστε ακόμη:

«Μήδεια» και στην αγορά – Τα lockdowns φέρνουν σαρωτικές αλλαγές στο λιανεμπόριο

Έρχονται τα family offices για golden boys που θα «αγοράζουν» Ελλάδα

Ποιά χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο νέος CEO του ΤΧΣ – Πότε θα «κλειδώσει» το όνομα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρηματιστήριο, Yποχώρηση, Γενικού Δείκτη, 006,chrimatistirio, Ypochorisi, genikou deikti, 006