Χρηματιστήριο Αθηνών: Εκλεισε με άνοδο 1,45% χωρίς να πείθει για τη συνέχεια

Θετικά έκλεισε στη σημερινή συνεδρίαση το Xρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να κλείνει με άνοδο 1,45% στις 760,59 μονάδες.

Η αγορά ακολούθησε τη διεθνή άνοδο των αγορών και από την αρχή της συνεδρίασης δημιούργησε ένα μαξιλάρι ασφαλείας από την κρίσιμη στήριξη των 750 μονάδων αναιρώντας προς το παρόν το σενάριο δοκιμασίας του κινητού μέσου όρου των 200 ημερών με τον Τραπεζικό κλάδο να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή, αποδεικνύοντας άλλη μια φορά το πόσο σημαντικός είναι για την κίνηση του χρηματιστηρίου Αθηνών.

Πάντως, οι περισσότεροι ξένοι αναλυτές δείχνουν να είναι προσεκτικά θετικοί στον κλάδο με την BofA Securities σε σημερινό report αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει κάνει από την περίοδο της βαθιάς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο δεν μπορεί να παραβλέψει την τεράστια “κληρονομιά” προβληματικών assets. Κατά την BofA, υπάρχει αξία στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών αλλά σε διαφοροποιημένη βάση και έτσι δίνει σύσταση “buy” για τις Eurobank και Εθνική Τράπεζα, τηρεί στάση “neutral” στην Alpha Bank, ενώ δίνει “underperform” σύσταση στην Τράπεζα Πειραιώς.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος έκλεισε με άνοδο 1,655 στις 1.811,61 μονάδες η Aegean με 6,75% σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο και ακολούθησαν ο ΟΠΑΠ με 3,85, ΟΤΕ με 3,76% και ΟΛΠ με 3,22% ενώ άνοδο άνω του 2% σημείωσαν ο Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα και ΑΔΜΗΕ. Ακολούθησαν με κέρδη άνω του 1% η Coca Cola, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική Τράπεζα και Λάμδα ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν η Jumbo, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Τιτάνας και Φουρλής. Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε η Τράπεζα Πειραιώς με 2,81%, η Alpha Bank με 0,48%, η Ελλάκτωρ με 0,3% και ο Σαράντης με 0,22% με την Motor Oil να κλείνει αμετάβλητη.

Στη Μεσαία Κεφαλαιοποίηση η οποία έκλεισε με άνοδο 1,26% στις 1.075,34 μονάδες η ΚΡΙ-ΚΡΙ έκλεισε με άνοδο 4,06%, με το κλείσιμο της να είναι υψηλό 52 εβδομάδων και ακολούθησαν τα Πλαστικά Θράκης με 2,22%, Ιντρακάτ με 2,1% ενώ Παπουτσάνης, ΑΒΑΞ, ΜΙΓ Profile, Ολυμπιακή Τεχνική Autohellas, Ικτίνος και Cenergy έκλεισαν με άνοδο άνω του 1%. Με πτώση έκλεισαν η Briq και το Πλαίσιο με 0,51% και 1,67% αντίστοιχα.

Ο τζίρος ανήλθε στα 69,8 εκατομμύρια ευρώ και ο όγκος στα 28,9 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,23 εκατομμύρια τεμάχια με την μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα να προχωρά αρχικά σε πακέτο 2 εκατομμυρίων μετοχών στην τιμή των 7,20 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 1,93% του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ στην διάρκεια της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε και ένα δεύτερο πακέτο 100 χιλ. τεμαχίων που άλλαξε χέρια στην τιμή των 7,37 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Nike: Τι πραγματικά συμβαίνει με τον πολυεθνικό κολοσσό που… ΔΕΝ φεύγει από την Ελλάδα 

Ο κορωνοϊός φέρνει νέα λουκέτα και αλλάζει τις εμπορικές πιάτσες 

ΛΑΡΚΟ: Γιατί οι επενδυτές κάνουν ουρά για τη μεγάλη βιομηχανία νικελίου

Keywords
Τυχαία Θέματα