Χρηματιστήριο Αθηνών: Πάνω από τις 900 μονάδες με οδηγό την Coca Cola

Ανοδικά και στα υψηλά ημέρας συνεχίζεται η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη 0,89%, στις 906,84 μονάδες.

H αγορά μέσω της Coca Cola αλλά και της πλειονότητας των τίτλων ακολουθεί την άνοδο των Ευρωπαϊκών αγορών, με τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας μέσω της μετάλλαξης Όμικρον να υποχωρούν μετά από τις έρευνες που αναφέρουν ότι η μετάλλαξη παρά την

υψηλή της μεταδικότητα έχει πιο ήπια συμπτώματα.

Βέβαια παρά την άνοδο η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα οφείλεται στην στάση αναμονής που κρατάνε οι επενδυτές εν όψει μιας εβδομάδας που θα κρίνει πολλά για το αν η χώρα χρειάζεται επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Η εορταστική περίοδος άλλωστε που μεσολάβησε από τα αρνητικά ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας πιθανόν να φέρει νέα αύξηση των κρουσμάτων, με το μεγάλο ερώτημα στην αγορά να είναι εάν αυτή επιφέρει νέα μέτρα περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας.

Αυτό που αναμένεται να συνεχιστεί είναι το stock picking μιας και χωρίς αυτό δύσκολα κάποιος μπορεί να κερδίσει την αγορά.

Ήδη η ελληνική αγορά έχει ξεχωρίσει κλάδους και επιμέρους τίτλους μιας και το πιο πιθανό είναι να συνεχίσουν να είναι οι πρωταγωνιστές και για την φετινή χρονιά.

Η συσσώρευση του τελευταίου 9μήνου έχει αποθαρρύνει νέους επενδυτές να εισέλθουν στην αγορά μιας και η ψυχολογία είναι το Α και το Ω. Τα επίπεδα έχουν δουλευτεί τόσο πολύ, που όσοι μακροπρόθεσμοι ήταν να αγοράσουν ή να πουλήσουν το έχουν ήδη πράξει στην πλειοψηφία τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο τζίρος να κινείται σε χαμηλά επίπεδα με την αγορά να ψάχνει καταλύτες για να κινηθεί.

Μπορεί ο Γενικός Δείκτης ακόμα να σέρνεται στη ζώνη των 900 μονάδων εδώ και 3 χρόνια, παρόλα αυτά αν κάποιος σκεφτεί ότι μέσω των ΑΜΚ μπήκαν κοντά στα επίπεδα αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, θα καταλάβει ότι είχαμε νέες εισροές κεφαλαίων στην αγορά χωρίς να αντικατροπτίζεται σε τιμές στην παρούσα φάση.

Είναι λογικό ότι οι επενδυτές που αποφάσισαν να μπουν σε τόσο μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου προσδοκούν κέρδη το επόμενο διάστημα και το πιο πιθανό είναι να υποστηρίξουν και τις θέσεις τους.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει κέρδη 0,75% και βρίσκεται στις 2.177,16 μονάδες η Coca Cola με 3,62% και ο ΑΔΜΗΕ με 2,43% σημειώνουν α περισσότερα κέρδη με την Eurobank, Aegean, ΕΛΧΑ, Λάμδα και Quest να ακολουθούν με άνοδο άνω του 1% και την Jumbo, Τιτάνα, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Εθνική και Ελληνικά Πετρέλαια να κινούνται ήπια ανοδικά.

Σε αρνητικό έδαφος και με ήπιες απώλειες η ΔΕΗ, Σαράντης, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος και Πειραιώς.

Διαβάστε ακόμα:

Το διπλό στοίχημα του 2022 για το δημόσιο χρέος

Olympus: Από τις πρωτιές, στην πρόσκρουση και τώρα στο… δεύτερο σφυρί

Οι μνηστήρες για την 300άρα του Κτηματολογίου, η βροχή νέων ομολόγων και οι Λιβανέζοι που κάνουν την ΧΑΝ «πεντάστερο»

Keywords
Τυχαία Θέματα