Χρηματιστήριο: Θετικό πρόσημο και επιλεκτικές κινήσεις μετά τη χθεσινή πτώση

Σε θετικό έδαφος με μικρές μεταβολές ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη 0,22% και να βρίσκεται στις 940,14 μονάδες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη, αλλά και σε έναν νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων. 

Οι αγορές αναμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινώσει το αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας για τον δείκτη

τιμών καταναλωτή του Ιανουαρίου, μία εβδομάδα μετά την καλύτερη του αναμενόμενου έκθεση για τις νέες θέσεις εργασίας, η οποία έστειλε το σήμα πως η κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι πιο επιθετική ως προς την αύξηση των επιτοκίων, με τους αναλυτές να μην αποκλείουν πλέον μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Μάρτιο.

Σε αυτές τις ανακοινώσεις θα πρέπει να προσθέσουμε ότι οι επενδυτές αναμένουν την τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI στις 9 Φεβρουαρίου με την αγορά να τοποθετείται ανάλογα στοιχηματίζοντας στην έξοδο της Jumbo και στην εισαγωγή της Εθνικής και Μυτιληναίος στους δείκτες. Σημειώνεται ότι στον δείκτη MSCI Greece Standard βρίσκονται οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank και Alpha Bank.

Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης θέλει επιβεβαιωμένα κλεισίματα υψηλότερα των 950 – 961 μονάδων, προκειμένου να ελπίζει σε κίνηση προς τις 1013 και με απώτερο στόχο τις 1060 μονάδες. Αν χαθεί η στήριξη στις 936, οι αμέσως επόμενες εντοπίζονται στις 928 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 917 (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών), 911 (ημερήσιο “stop long”) και η ζώνη 900 – 885 την οποία υπερασπίζονται οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών.

Για τον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, η μέχρι πρότινος αντίσταση στις 2200 – 2240 μονάδες, έχει μετατραπεί σε βραχυπρόθεσμη στήριξη και όσο ανθίσταται οι “buyers” έχουν ελπίδες για αναρρίχηση προς τις 2366 – 2390 μονάδες. Αντίθετα κλείσιμο χαμηλότερα των 2200, μπορεί να βάλει σε δοκιμασία τις επόμενες στηρίξεις στις 2195 (ημερήσιο “stop long”) και 2175 – 2135 (σπεύδουν οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών). Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει κέρδη 0,46% και βρίσκεται στις 2.290,91 μονάδες η Jumbo, Coca Cola και ΟΤΕ σημειώνουν κέρδη άνω του 1% με την Alpha Bank, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, ΕΛΧΑ, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, και ΕΥΔΑΠ να ακολουθούν ήπια ανοδικά. σε αρνητικό έδαφος και με απώλειες άνω του 1% κινείται η Εθνική, Quest, Aegean και Ελλάκτωρ με την Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή και Τιτάνα να ακολουθούν ήπια πτωτικά.

Διαβάστε ακόμη:

Διεθνές sell-off στα ομόλογα: Τι σημαίνει για την Ελλάδα η τεράστια πίεση στους κρατικούς τίτλους

Ευρωβαρόμετρο: Οι Έλληνες πιστεύουμε ότι έχουμε ωφεληθεί από την ΕΕ, αλλά δεν την εμπιστευόμαστε

Ηλεκτροκίνηση: Για ποιο λόγο θα αφήσει έλλειμμα πολλών δισ. στην ΕΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα