ΔΕΗ: Κανένα σενάριο αναβίωσης της «μικρής ΔΕΗ»

Σπεύδει να διευκρινίσει η ΔΕΗ, στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της, που άνοιξε την πόρτα σε ιδιώτες για μετοχικές συνεργασίες σε τρεις μονάδες Αμύνταιο, Μελίτη Ι και ΙΙ, πως δεν υπάρχει κανένα σενάριο πώλησης.

Οι απαντήσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκη σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο του συνεδρίου «Athens Energy

Forum 2016» αναβίωσαν τα σενάρια για το σχέδιο της "Μικρή" ΔΕΗ, δηλαδή και τις πωλήσεις μονάδων λιγνίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης, ο πρόεδρος της ΔΕΗ στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους επανέλαβε τη θέση ότι, πρώτον, καμιά μονάδα δεν πωλείται και δεύτερον, είναι ευπρόσδεκτοι σοβαροί επενδυτές, οι οποίοι συμπράττοντας με τη ΔΕΗ σε κοινά εταιρικά σχήματα, θα επενδύσουν εκατοντάδες εκατ. ευρώ για την κατασκευή της δεύτερης μονάδας στη Φλώρινα, και – ενδεχομένως- για την αναβάθμιση του λιγνιτικού σταθμού του Αμυνταίου.

Όπως αναφέρει η ΔΕΗ, είναι προφανές ότι η θέση αυτή η οποία βέβαια έχει ξεκάθαρο αναπτυξιακό προσανατολισμό, δεν έχει καμιά σχέση με το σενάριο της «Μικρής ΔΕΗ, το οποίο περιλάμβανε την πώληση ενός πακέτου μονάδων – λιγνιτικών, φυσικού αερίου και υδροηλεκτρικών- ισχύος ίσης με το 30% του συνόλου της ΔΕΗ, και την υποχρεωτική μεταφορά σ' αυτή του 30% των πελατών της Επιχείρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα