Δείτε τι κάνουν οι Τούρκοι για να προσελκύσουν τουρίστες - «Είναι απελπισμένοι», λένε οι Ρώσοι

Οι αρχές τουρκικής παραθαλάσσιας στο Αιγαίο πόλης αποφάσισαν να βυθίζουν ένα Airbus A300 μόλις λίγα μέτρα από τις ακτές του τουριστικού θέρετρου, ώστε να προσελκύσουν τουρίστες και ειδικά λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού.

Το 36 ετών αεροπλάνο αγοράστηκε από τον δήμο του Aydin για 93.000 δολάρια και με την βύθισή του, η οποία χρειάστηκε 2 ώρες - αφού έγινε από ειδικούς και με ανάλογο εξοπλισμό άνδρες - οι αρχές θέλουν να κάνουν την περιοχή καταδυτικό κέντρο.

Ο

δήμος του Aydin αναμένει 250.000 επιπλέον τουρίστες από την Τουρκία και το εξωτερικό για να θαυμάσουν το ναυάγιο.

Σε μία περίοδο που ο τουριστικός τομέας της Τουρκίας έχει υποστεί δραστική μείωση, εξαιτίας πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων, ο καταδυτικός τουρισμός έχει άνοδο 16% τους περασμένους τέσσερις μήνας.

Η Άγκυρα έχασε το 68% των Ρώσων τουριστών μετά την όξυνση των σχέσεων της με την Μόσχα, αποτέλεσμα της κατάρριψης ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους στην Συρία.

Μόλις 2,76 εκατ. Ευρωπαίοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Τουρκία τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, με τους Ρώσους του πρακτορείου Sputnik να χαρακτηρίζουν την απόφαση βύθισης του Airbus A300 με κίνηση απελπισίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα