ΔΝΤ: Απαραίτητη η μακροπρόθεσμη στρατηγική για τα NPLs

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρεϊ, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον, λέγοντας ότι η πρόταση της ΕΚΤ για την επίσπευση των stress tests είναι «εποικοδομητική».

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει μία μεσοπρόθεσμη στρατηγική για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων

δανείων» της Ελλάδας κι ότι «η επίσπευση των stress tests από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μας βοηθήσει να αξιολογήσουμε την κατάσταση».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στη σχέση του ΔΝΤ με την Ελλάδα, λέγοντας ότι «είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι» στο ελληνικό πρόγραμμα και παραπέμποντας στην ανακοίνωση του Ταμείου τον περασμένο Ιούλιο. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι τα NPLs πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Κριστίν Λαγκάρντ και του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε άγνοια, αλλά επιβεβαίωσε τα ραντεβού της επικεφαλής του ΔΝΤ με τους Έλληνες τραπεζίτες στο Λονδίνο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν μιλώντας στο συνέδριο FT Investment Management στο Λονδίνο, δήλωσε ότι «το ΔΝΤ δεν ανησυχεί για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ελλάδα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Ταμείο θα κάνει πίσω στις απαιτήσεις του για τον έλεγχο ποιότητας ενεργητικού των τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα