Εγκαίνια σε ένα εμβληματικό έργο: Έτοιμα και τα 14 αεροδρόμια της Fraport (live)

Μήνυμα προς το εξωτερικό, ότι η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στην φετινή τουριστική σεζόν που αρχίζει τώρα, με όπλο τη βελτιούμενη υγειονομική κατάσταση, κυρίως χάρη στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος και την έκταση της διενέργειας των self test, δίνει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη μετέβη στη Θεσσαλονίκη

για να παραβρεθεί στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης Fraport Greece – στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το πρόγραμμα αναβάθμισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας ολοκληρώθηκε 3 μήνες νωρίτερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα και η Fraport, τον Φεβρουάριο του 2021, παρέδωσε 14 καινούργια, αναβαθμισμένα και ασφαλή αεροδρόμια, με νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις για τους Έλληνες και τους ταξιδιώτες απ’ όλον τον κόσμο.

Αναλυτικάκατασκευάστηκαν 5 νέοι σύγχρονοι αεροσταθμοίέγιναν 5 επεκτάσεις αεροσταθμών4 αναδιαμορφώσεις αεροσταθμώνανακαινίστηκαν 12 διάδρομοι προσαπογείωσηςκατασκευάστηκαν και ανακαινίστηκαν 12 πυροσβεστικοί σταθμοί.

Τα εγκαίνια συμπίπτουν με το άνοιγμα του τουρισμού και η λειτουργία των 14 αναβαθμισμένων περιφερειακών αεροδρομίων έχει τεράστια σημασία για τον τουρισμό, την εξυπηρέτηση εγχώριων και ξένων ταξιδιωτών και την εικόνα μιας σύγχρονης χώρας.

Ο Στέφαν Σούλτε, πρόεδρος της Fraport, παίρνοντας πρώτος τον λόγο, μίλησε για ένα τεράστιο εγχείρημα που ολοκληρώθηκε τρεις μήνες νωρίτερα. «Τα 14 νέα αεροδρόμια ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού τουρισμού» ανέφερε και εκτίμησε ότι θα έχουν ουσιαστικό ρόλο για την διόγκωση του τουριστικού κύματος. Η επένδυση μας στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους τους επενδυτές που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα επεσήμανε επίσης και εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους τους Έλληνες για την εμπιστοσύνη τους.

Ο Αλεξάντερ Ζίνελ, CEO της Fraport Greece, αναφέρθηκε εκτενώς στην πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην ΕΕ και επικρότησε την πολιτική για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων.

Η πανδημία δεν μας εμπόδισε να ολοκληρώσουμε την επένδυση και τα έργα στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια σημείωσε και πρόσθεσε ότι πάνω από 200 αεροπορικοί φορείς χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια μας και ελπίζουμε ότι σύντομα θα αυξηθούν.

Δείτε Live

Διαβάστε ακόμη:

Βίκυ Σάφρα: Παντρεύτηκε στα 17 της τον Νο1 τραπεζίτη στον κόσμο – Σήμερα είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα στο Forbes

Άνεμος…πλειστηριασμών στο Νησί των Ανέμων

Τηλεργασία τέλος – Ποιος τεχνολογικός κολοσσός επιστρατεύει τους εργαζομένους πίσω στο γραφείο

Keywords
Τυχαία Θέματα