Εκ νέου πτώση για το πετρέλαιο μετά τη λήξη της απεργίας στο Κουβέιτ

Πτωτικά κινήθηκαν τα προθεσμιακά συμβόλαια του πετρελαίου την Τετάρτη, μετά τον τερματισμό της τριήμερης απεργίας των εργαζομένων στο Κουβέιτ κι εν μέσω ανησυχιών για υπερπροσφορά στην παγκόσμια αγορά.

Την ίδια στιγμή, αρνητικά επηρεάζουν και τα στοιχεία για τα αποθεματικά των ΗΠΑ που έδειξαν αύξηση την προηγούμενη εβδομάδα.

Η τιμή του Brent υποχώρησε κατά

82 σεντς στα 43,21 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε κατά 94 σεντς δηλαδή πάνω από 2% στα 40,14 δολάρια. Νωρίτερα είχε υποχωρήσει κάτω και από τα 40 δολάρια.

Οι εργαζόμενοι στον πετρελαϊκό κλάδο του Κουβέιτ σταμάτησαν την απεργία, η οποία, προσωρινά μείωσε την παραγωγή πετρελαίου στη χώρα, κατά 1,1 εκατ. βαρέλι την ημέρα, από τα περίπου 3 εκατ. βαρέλια προηγούμενων.

Η λήξη της απεργίας αναβίωσε τις ανησυχίες για την υπερπροσφορά, υπενθυμίζοντας και την αποτυχημένη συνάντηση στην Ντόχα μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών για το «πάγωμα» της παραγωγής.

«Ήμασταν ήδη απαισιόδοξοι πριν τη Ντόχα. Οι τιμές είχαν αυξηθεί υπερβολικά εν μέσω αισιοδοξίας για τη συμφωνία. Τώρα που αυτό έχει διορθωθεί, είμαστε πιο ουδέτεροι όσον αφορά τις τιμές στόχους» σχολιάζει ο Georgi Slavov, επικεφαλής έρευνας για τα εμπορεύματα στην Marex Spectron. «Σε γενικές γραμμές περιμένουμε ότι οι τιμές πετρελαίου έχουν περάσει τον "πάτο" τους για φέτος. Περιμένουμε η τιμή του brent να διαμορφωθεί στα 45-55 δολάρια το βαρέλι μεσοπρόθεσμα» προσθέτει.

Keywords
Τυχαία Θέματα