Επιχειρήσεις: Aσφάλιση κινδύνων στον κυβερνοχώρο – Σε ποιους απευθύνεται

Η Ασφάλιση Κινδύνων στον Κυβερνοχώρο έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τις επιχειρήσεις από οικονομικές ζημιές που μπορεί να προκύψουν από μια σειρά απειλών και εκθέσεων στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, της παραβίασης ασφάλειας δεδομένων και της διακοπής συστημάτων.

Με την επικράτηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών τα τελευταία χρόνια, ο κίνδυνος στον κυβερνοχώρο είναι σήμερα μεγαλύτερος από ποτέ, καθώς οι «χάκερς» γίνονται πιο εξελιγμένοι στις μεθόδους τους και πιο επίμονοι. Αυτό το γεγονός καθιστά την Ασφάλιση Κινδύνων στον Κυβερνοχώρο

μια απαραίτητη προστασία για σχεδόν κάθε επιχείρηση σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν παράλληλα κάποιες έξυπνες κινήσεις που μπορεί να κάνετε οι ίδιοι στις επιχειρήσεις σας για να τις προστατέψετε σε πρώτη φάση.

1. Βεβαιωθείτε ότι οι κωδικοί πρόσβασής σας είναι ασφαλείς και ποικίλουν

Η αποφυγή της αξιοποίησης του δημόσιου WiFi είναι μία από τις σημαντικότερες συστάσεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για τους χρήστες. Θέτετε τους λογαριασμούς σας σε κίνδυνο αν χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για όλους τους διαδικτυακούς σας λογαριασμούς

2. Χρησιμοποιήστε το τείχος προστασίας και το λογισμικό προστασίας από ιούς

Η πιο δημοφιλής μορφή ασφάλειας έναντι επιβλαβών επιθέσεων ήταν το λογισμικό προστασίας από ιούς (AV). Η ασφάλεια που προσφέρει το λογισμικό προστασίας από ιούς εμποδίζει το κακόβουλο λογισμικό και άλλους καταστροφικούς ιούς να διεισδύσουν στη συσκευή σας ή να θέσουν σε κίνδυνο τα δεδομένα σας.

3. Διατηρείτε πάντα ενημερωμένο το λογισμικό σας

Μια βασική συμβουλή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για την πρόληψη του ransomware είναι η επιδιόρθωση του ξεπερασμένου λογισμικού.

4. Βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.

Μια σημαντική -αλλά συχνά παραμελημένη- πτυχή της προσωπικής ασφάλειας στο διαδίκτυο είναι η τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων.

Σε ποιους απευθύνεται ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Σχεδόν κάθε επιχείρηση στον κόσμο είναι εκτεθειμένη στον κυβερνοχώρο, είτε δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο είτε στέλνει/λαμβάνει τραπεζικές πληρωμές είτε επεξεργάζεται ευαίσθητα δεδομέναΑκόμη και οι μικρές επιχειρήσεις είναι εκτεθειμένες στον κυβερνοχώρο – στην πραγματικότητα, πάνω από το 60% των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο στοχεύουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσειςΟποιοδήποτε μεγάλο οργανισμό όπως ένα κολέγιο ή πανεπιστήμιο

Οι ασφαλιστικές καλύψεις που προσφέρονται είναι για:

Απόκριση σε Περιστατικό: Αυτή η ενότητα καλύπτει συνήθως όλα τα έξοδα που σχετίζονται με την απόκριση σε περιστατικό στον κυβερνοχώρο

Διακοπή Λειτουργίας: Καλύπτει όλα τα κόστη επισκευής, αποκατάστασης ή επαναδημιουργίας δεδομένων και εφαρμογών

Κάλυψη για Εκβιασμούς στον Κυβερνοχώρο: Όταν δεδομένα ή εφαρμογές υποπέσουν στον έλεγχο των ‘χάκερς’, αυτοί συχνά απαιτούν σημαντικά λύτρα για να αποκαταστήσουν την πρόσβαση.

Κάλυψη Ευθύνης: Είναι κατανοητό ότι τα θύματα κυβερνοεπιθέσεων έχουν κίνητρο να μηνύσουν την εταιρεία που τα εξέθεσε σε επίθεση. Η ασφαλιστική κάλυψη ευθύνης βοηθά τις εταιρείες να αμυνθούν έναντι αγωγών ή να πληρώσουν σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων.

Οι κυβερνοεπιθέσεις δημιουργούν ένα κλίμα υψηλού κινδύνου και αβεβαιότητας. Με την συγκεκριμένη ασφάλιση και με την καθοδήγηση των εξειδικευμένων συμβούλων θα μπορέσετε να συνάψετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο στα μέτρα και στα «θέλω» της επιχείρησης σας.

Διαβάστε ακόμη

Λαγκάρντ: «Πονοκέφαλος» η κάμψη στα δάνεια – Στην Επ. Ανταγωνισμού το «μπαλάκι» για το spread σε δάνεια – καταθέσεις

Ο Μητσοτάκης κοιτάει το ρεύμα (για να έχει), ο Τσίπρας στέλνει μηνύματα στον Stefanος (αλλά έως εκεί), ο τραπεζίτης που… δεν άγιασε και ο ασφαλιστικός όμιλος που έρχεται Ελλάδα

To top 10 των ξένων που ψάχνουν εξοχικά στην Ελλάδα (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα