Επιφυλακτικό trading στην Ευρώπη μια μέρα πριν το δημοψήφισμα

Υψηλότερα κινούνται την Τετάρτη οι ευρωπαϊκές αγορές, μια μέρα πριν το βρετανικό δημοψήφισμα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται με ήπια άνοδο 0,41%, διευρύνοντας την χθεσινή άνοδο χάρη στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι αυξάνεται το ποσοστό υπερ της παραμονής.

Την άνοδο αντισταθμίζει η

νέα πτώση στις τιμές πετρελαίου.

Οι επενδυτές αξιολογούν επίσης την ομιλία της Τζάνετ Γέλεν την Τρίτη, η οποία τόνισε ότι παραμένει επιτακτική η επιφυλακτική προσέγγιση της νομισματικής πολιτικής καθώς έχει επιβραδυνθεί η βελτίωση της αγοράς εργασίας. Επιπλέον, σημείωσε ότι μια πιθανή έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα έχει σημαντικές συνέπειες.

«Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε στοιχήματα για το αποτέλεσμα αλλά την Παρασκευή όταν θα έχουμε τα αποτελέσματα θα χαράξουμε την μεσοπρόθεσμη στρατηγική για τις ευρωπαϊκές μετοχές» τονίζει ο Neil Brown, Manager επενδύσεων στην Alliance Trust Investments.

Όπως προσθέτει, το πολιτικό ρίσκο δεν μειώνεται όταν λήξει το βρετανικό δημοψήφισμα.

«Έχουμε τις ισπανικές εκλογές και μετά ο Ρέντσι στην Ιταλία έχει το δικό του δημοψήφισμα. Ωστόσο, παραμένω αισιόδοξος για τις ευρωπαϊκές μετοχές. Πιστεύω ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι καλύτερα από τα προηγούμενα πέντε.

Ο FTSE 100 κινείται με οριακές διακυμάνσεις στις 6.226 μονάδες, ο DAX καταγράφει άνοδο 0,43% στις 10.059 μονάδες, ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,33% στις 4.380 μονάδες, ο IBEX κινείται με απώλειες 0,11% στις 8.657 μονάδες και ο FTSE MIB με απώλειες 0,25% στις 17.388 μονάδες.

Στις μετοχές, η γαλλική καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο μετά την ακύρωση της απεργίας που είχαν εξαγγείλει δύο συνδικάτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα