Επιφυλακτικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με focus σε σημαντικά μάκρο

Ήπια άνοδο παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές στις πρωινές συναλλαγές εν αναμονή της ανακοίνωσης σημαντικών οικονομικών στοιχείων και αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,50% στις 433,28 μονάδες, με τους κλαδικούς δείκτες σε μεικτό έδαφος.

Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχωρούν 1,12% καθώς η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου BP υποχωρεί 4% μετά τα χειρότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα γ’ τριμήνου.

Στις επιμέρους αγορές, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,24%,

ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,54%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,61%, ο ιταλικός FTSE MIB κατά 0,96% αι ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 στο +0,25%.

Ο γαλλικός πληθωρισμός ανήλθε στο 4% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, από 4,9% τον Σεπτέμβριο, καθώς οι αυξήσεις στις τιμές συνεχίζουν να υποχωρούν σε όλη την ευρωζώνη.

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία υπολογίστηκε στο 3,8% τον Οκτώβριο, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2021, ενώ οι τιμές υποχώρησαν κατά 0,2% σε μηνιαία βάση σε εναρμονισμένη βάση με την ΕΕ.

Αργότερα ανακοινώνεται ο πληθωρισμός και το ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

Νωρίτερα στις αγορές της περιφέρειας Ασίας – Ειρηνικού, οι μετοχές της Ιαπωνίας μείωσαν τις απώλειες μετά τη απόφαση της BoJ να επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία στις αποδόσεις. Αλλες αγορές υποχώρησαν, καθώς μειώθηκε απροσδόκητα η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα.

Τα αμερικανικά futures μειώθηκαν νωρίς το πρωί μετά το χθεσινό ράλι ανακούφισης των βασικών δεικτών

Διαβάστε ακόμα

Αγωνιά η ενεργοβόρα βιομηχανία για το ενεργειακό κόστος

Η (διαχρονική) μανία του ΣΥΡΙΖΑ με τα κανάλια, τα funds κυνηγάνε (και) το Δημόσιο, τα «μαϊμού» στελέχη και η μυστήρια υπόθεση της Crown Hellas

Φαινόμενο Air fryer: H συσκευή που αλλάζει τη μαγειρική γίνεται μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα